Siirry sisältöön

Minkä ikäinen pitää olla, että saa apua mielenterveys ongelmiin…

Pikkuinen myy

tai pääsisi osastolle? Ite oon 11v enkä pääsis ees nuorisopsykiatriselle, kun siellä hoidetaan vaan 13-17 vuotiaita

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos hyvästä kysymyksestä! Aivan kaiken ikäiset saavat Suomessa hoitoa mielenterveyden pulmiin. Alle 13-vuotiaat lastenpsykiatriselta, 13-17-vuotiaat nuorisopsykiatriselta ja yli 18-vuotiaat aikuispsykiatrialta. Hakiessaan apua ihmisen ei tarvitse itse tietää, kuka häntä hoitaa ja missä. Voi vain varata ajan kouluterkkarille tai terveyskeskukseen ja ammattilaiset hoitavat asian siitä eteenpäin ja kertovat, miten ja missä hoito aloitetaan toki jutellen siitä yhdessä ihmisen itsensä kanssa.

Jos siis koet, että tarvitset apua mielen hyvinvointiin liittyvissä asioissa ja olet 11-vuotias, suosittelen että varaisit ajan koulusi terkkarilta. Kerro hänelle, miten voit ja mitkä asiat sinua painavat tai huolettavat. Hän osaa auttaa sinua siitä eteenpäin. Näissä asioissa sinua osaavat auttaa myös koulukuraattori, kouluvalmentaja ja psyykkari, jos koulussasi on sellaisia.

On hienoa, että haluat pitää itsestäsi hyvää huolta! Kerrothan voinnistasi aina myös huoltajillesi. Heidän tehtävänään on pitää sinusta hyvää huolta ja hakea sinulle apua, jos sitä tarvitset. Jos huoltajasi eivät pidä sinusta huolta, kerrothan senkin terkkarillesi tai jollekin muulle koulun ammattilaiselle.

Jos haluat jutella asiasta lisää tai kysyä jotain, soita meille numeroon 116 111. Puhelu ei maksa sinulle mitään ja voit jutella täysin nimettömästi. Jos sinun on helpompi kirjoittaa, chat on meillä auki joka päivä klo 17-20. Autamme sinua mielellämme, olet rakas ja tärkeä!

Lämpöisin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Dreamer✨️🧿💋

Mun mielestä kaikenikäsille pitäis antaa hoitoa jos sitä oikeesti tarvii!

👑🧸🛍~girl~ 🛍🧸👑

Munkin mielestä jokaisen pitäisi saada juuri sellaista apua kuin tarvitsee ikätasosta riippumatta…mutta tuo päivystäjän viesti varmaan kertoikin aika paljon vastauksia…eli jos johonkin sun voisit mennä niin se ois lastenpsykiatrinen tsemppiä 💜💜💜

Vastaa aiheeseen: Minkä ikäinen pitää olla, että saa apua mielenterveys ongelmiin…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top