Siirry sisältöön
[Nimimerkki poistettu]

Moi kaikki oon siis 12-vuotias tyttö mut nyt aloitetaan. Eli mus on jotain vialla mutta en tiedä mikä. Oon jotenkin outo ja erilainen. Oon kiinnostunut eri asioista kuin muut ja mun kiinnostuksen aiheet voi vaihdella helposti. Musta tuntuu melkein aina jotenkin alakuloiselta ja tyhjältä ja enkä saa nautintoa melkein mistään vaikka välillä musta tuntuu normaalilta. Mä oon ollut aina herkkä koville äänille ja ne ahdistaa mua esim imuroin ääni tai blenderin ääni. En tunne itseäni enää omaksi itsekseni joka johtuu juuri siitä tyhjyyden tunteesta. Kun olen vaikka rikkonut jonkun toisen tavaran vahingossa tai muuten loukkannut toista tunnen pitkää tuskallista syyllisyyttä. [Osa tekstistä/viestistä poistettu.] Olen ihan pienestä pitäen ollut kova mietiskelijä ja haaveilija. Olen usein mennyt ns omiin maailmoihini. Minua väsyttää usein vaikka minä menen aikaisin aina nukkumaan ja nukun kuin tukki. Kerran yöllä sänkyni yläpuolella oleva palohälytin alkoi hälyttämään koska siitä oli patterit loppu enkä edes herännyt vaikka vanhempani heräsivät siihen(vanhempani nukkuivat siis alakerrassa ja minä yläkerrassa). Jopa omat kaksi siskoani ovat aina pitäneet minua outona. Minulla on vain kaksi kaveria ja he ovat alkaneet tulla läheisemmiksi ja tuntuvat pitävän minua ärsyttävänä. He eivät edes anna minun koskea heihin. Minulla on ollut myös vaikeuksia keskittyä koulussa ja se on näkynyt myös arvosanoissa. Kukaan ei miltä minusta tuntuu. Ärsyynnyn myös helpommin. Mikään ei tunnu oikealta. Stressaan ja pelkään myös paljon ja minulla on huono itsetunto. Kukaan ei ole osannut arvata että minusta tuntuu koska esitän aina muille että olen positiivinen itsevarma hauska fiksu ja iloinen. En tiedä enää kuka olen. Tos oli nyt kaikki tältä kertaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun rohkeasti kirjoitit ajatuksistasi!

Sinussa ei ole mitään viallista tai outoa. <3 Kuulostaa todella hienolta, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavia asioita ja on myös ihan tavallista, että ne kiinnostuksen kohteet vaihtelevat. Saat olla kiinnostunut juuri niistä asioista, joista haluat ja mielestäni se on vain rikkaus, että on erilaisia mielenkiinnon kohteita.

Oli kuitenkin kurjaa lukea, että olet usein alakuloinen, olosi tuntuu tyhjältä, et saa nautintoa asioista sekä itsetuntosi on huono. Kerroit myös, että kovat äänet aiheuttavat ahdistusta. On normaalia, että olo on välillä alakuloinen, mutta jos alakuloisuus ja kurja olo on vallitsevaa ja jatkuvaa, niin siihen on tärkeää saada apua, jotta olo helpottuisi. Myös kovien äänien aiheuttaman ahdistuksen helpottamiseksi on mahdollista miettiä keinoja, jotka helpottaisivat oloa.

Kurja myös kuulla, että saatat tuntea pitkää ja tuskallista syyllisyyttä, jos olet esimerkiksi vahingossa loukannut jotakin tai rikkonut jonkin asian. Kuulostaa siltä, että osaat hienosti ottaa toisten ajatukset ja tunteet huomioon – se on hieno piirre! Haluaisin kannustaa sinua olemaan armollinen itsellesi, sillä vahinkoja voi sattua jokaisella, mutta ymmärrän kuitenkin, että juuri itselleen voi olla vaikea olla armollinen. Kun syyllisyys painaa kovasti, niin silloin olisi tärkeää, että voisi puhua jonkun oman läheisen aikuisen kanssa. Joskus jo pelkkä puhuminen voi helpottaa omaa oloa!

Ikävää, että siskosi ovat pitäneet sinua outona ja sinulla on tunne, että kaverisi tuntuvat pitävän sinua ärsyttävänä. Sinä olet aivan hyvä omana itsenäsi ja toivoisin, että ympärilläsi olevat ymmärtäisivät tämän myös. <3 Miltä sinusta tuntuisi kertoa rehellisesti siskoillesi ja kavereillesi, miltä sinusta tuntuu? Olisi tärkeää myös, että voisit kertoa näistä jollekin aikuiselle, joka voisi olla tukenasi tässä asiassa.

Kun on paljon painavia asioita mielenpäällä, niin voi olla vaikea esimerkiksi keskittyä koulussa ja saattaa myös ärsyyntyä helpommin. Vaikeista asioista voi olla kuitenkin vaikea puhua ja joskus voi tuntua helpommalta esittää, että kaikki on hyvin. Vaikeiden asioiden jakaminen jonkun läheisen aikuisen kanssa olisi tärkeää. Tällöin sinun ei tarvitsisi olla yksin ajatustesi kanssa ja joskus mieli voi keventyä jo siitä, kun juttelee jonkun kanssa. Voisitko ajatella, että kertoisit ajatuksistasi jollekin lähipiirisi aikuiselle? Myös koululla voi mennä juttelemaan esimerkiksi koulukuraattorin kanssa.

Jos haluat jutella luotettavan aikuisen kanssa nimettömästi, voit aina soittaa myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla juttelemaan chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Palveluissamme voi jutella ihan mistä aiheista tahansa ja keskustelut ovat aina luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet! <3

Keväisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

12vee

Hei! <3 Et ole yksin! Minulla on sama! Olen aina ollut se haaveilija ja outo! Mutta kuules, erilaisuus on hyvä asia. Maailma olisi tylsä, jos kaikki olisivat samanlaisia.

Olen ihan samanlainen! 12-vuotias tyttö, joka ei tunne itseään hyväksi. Stressaan ja huolehdin kaikesta liikaa. Mutta ei kannata. Pitää muistaa että muut pärjäävät kyllä. Sinä pärjäät. Jos muut saavat sinulle joskus kamalan tunteen, mikset sinäkin joskus muille? Se on normaalia.

Mutta minä olen oppinut puoliksi elämään sen kanssa. Yritän ystävystyä, mutta olen silti oma itseni.

Toivon, että sinäkin saat rauhan elää. Tai en minä sitä ole saanut, mutta ehkä sisälläni olen. Toivon samaa sinulle.

Sinä selviät! Tsemppiä! <3

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki 12vee,

Kiitos viestistäsi ja ihanista kannustavista sanoistasi keskustelun aloittajalle. Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä, että erilaisuus on hyvä asia ja onkin upeaa, että maailma on täynnä erilaisia ihmisiä.

Olipa hienoa lukea, että olet ainakin puoliksi oppinut elämään asian kanssa. Toivon, että huonompina hetkinä muistat sanoa itsellesi samoja ihania ja kannustavia asioita, joita kirjoitit tähän viestiisi. Haluan myös kannustaa sinua siihen, että omista vaikeista ajatuksista voi jutella aina jonkun turvallisen ja luotettavan aikuisen kanssa. Stressiä ja murheita on joskus vaikea välttää, mutta silloin, kun niitä on, niin tärkeintä on, ettei jää ajatustensa kanssa yksin.

Meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi myös aina soitella, chatata tai kirjoittaa nettikirjeen, jos haluaa jutella. Meihin voi ottaa yhteyttä ihan millä asialla tahansa tai ihan muuten vain. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Aurinkoista kevättä! <3
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Minussa on jotain vialla

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top