Siirry sisältöön
ahdistunut

Mua on vaivannut ahdistuneisuus jo vuoden. Mun olo on koko ajan tosi ahdistunut ja epävarma, välillä ahdistus kasvaa niin suureksi että siitä tulee kohtauksia.
Joskus ahdistus tulee ilman syytä, mutta etenkin silloin, kun oletan etten oo ihmisille tarpeeks hyvä. Tuntuu että mulle asetetaan hirveesti paineita niin kotona kuin koulussa ja harrastuksissa, ja että mä en kelpaa ihmisille. Mun elämä tuntuu olevan pelkkää suoritusta, kun en koskaan pääse tavoitteisiin, mitä mä itse asetan tai muut asettaa. Mä tunnen olevani koko ajan hirvee epäonnistuja ja huono ihminen, joka ei oo kaunis tai hyvä eikä mitään muutakaan. Tää kaikki johtaa ahdistukseen. Mua pelottaa ne kohtaukset niin paljon, et oon alkanu väittelemään tapahtumia joissa se vois iskeä. Kaverit pyytää mua juhliin ja keikoille, mut mua pelottaa mennä niihin, et jos se kohtaus iskee.

Puhun tästä kaikesta terveystarkastuksessa, sillä ajattelin että vois olla kiva jutella terkalle. Se sanottu koulupsyka on liian kiireinen, että ei kenelläkään koulussa oo oiken aikaa kuunnella mua. Siitä tuli jotenkin sellanen, emmä tiiä, mua lako hävettää hirveesti. Tai siis et tuntu ettei kukaan oikee jaksa kuunnella mua.

Mitä täs pitäis tehdä? En jaksa enää tätä ahdistusta ja kohtauksia. Haluisin vaan olla normaali.

Oon siis 14-vuotias tyttö.

MLL Ylläpito

Hei,

kuulostaa siltä, että sinun olisi hyvä jutella aikuisen kanssa ahdistuksen tuntemuksistasi. Ymmärsin, että olet ajatellut puhua terveydenhoitajalle? Terveydenhoitaja on juuri sellainen ihminen, joka haluaa ja osaa varmasti auttaa sinua. Ota rohkeasti huolesi puheeksi hänen kanssaan terveystarkastuksessa tai muulloin.

Sinulla ei ole mitään syytä hävetä. Tunteille ei voi mitään ja sinun tunteesi ja kokemuksesi ovat huomion arvoisia ja ansaitset saada kuuntelevan aikuisen, sekä apua ja tukea. Voisitkohan ajatella puhuvasi vanhemmillesi suorittamisen ja paineiden tuntemuksistasi?

Halutessasi voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin (kirjepalvelu), josta saat aikuisen vastauksen. Voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen kirjepalveluun. Tai voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen, joka on auki ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20 (huom. 6.12. klo 14-17). Puhelimessa voit jutella luottamuksella ja nimettömänä aikuisen kanssa.

Olet hyvä juuri sellaisena, kuin olet – omana itsenäsi. Tsemppiä ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

tukioppilas

Missään nimessä ei kannata ajatella että sussa ittessäs ois jotain vikaa tai hävettävää ole oma ittes ketään ei ole hyvä kaikessa mutta itseään voi aina kehittää kannattaa puhua kotonakin ja pyytää heitä auttamaan esim. Kokeisiil luvussa

joku random??

Mulla autta eniten se että kerron jolleki esim. kaverille joka vaan nyökyttelee koko ajan ja on samaa mieltä kanssani tai sitten jollekin ihan tunte mattomalle en vaikka netissä jossain niinkun et se on paikal niin et ei mitään kameraa jolla te näkisitte vaan ihan jollakin sivustolla jolla voi olla chatis niinku livenä <--- aika sekane mut kuitenki kertoisisit siitä tiedän et se tarttee rohkeutta mut... Kerroin yhen jutun kaverilleni tosi luotettava mut ei olla hyviä kavereita joskus vieraillasn toisilla mutta se oli tulossa meille niin kerroin yhen semmosen salaisuden jota en muille kertois koska se ei kerro siitä muille se ei ite sen perusteella rupee yhtäkkiä pitää mus jotenki hölmönä se on niinku et sen päivän se koittaa auttaa lua mut seuraavana päivänä se vie muistaa sen nolon salaisuuden mut se on niinku ei tietäis koko asiaa piste.

Vastaa aiheeseen: Mistä apua?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top