Siirry sisältöön
Mitähäminä

Olen huomannut että suomalaiset on tosi masentunutta kansaa (Wuhuu oon nero)
Mutta mistä se johtuu, yleensä ihmiselle tapahtuu jotain huonoa.
Joillain masennus on perus luonteessa.
Masentua voi mistä vain, jopa siitä että ei ole mitään ongelia, mikä tahansa voi laukaista masennuksen.

Onko siis kyse jostain suomalaisesta perusluonteesta?
En kykene ymmärtämään, itselleni on todettu masennut, mutta ei mulla oo mitään syytä masentua, mulla on kaikki hyvin.

Ydinperhe, kavereita ja harrastuksia, silti olen väsynyt ja elämääni kyllästynyt.
Yhtenä syynä voisi olla elämäni tylsyys, joskus jopa toivon että kotiini murtauduttaisiin joku koittaisi murhata minut jotta minulla olisi jotain jännitvää elämässä.
Vaikka kyllähän minulle tapahtuu kaikkea hienoa…
En tiedä.
Jos joku tietää kertokaa miten ihmeessä ihminen masentuu ei mistään!
Ollaanko me joku jumalan hullu kokeilu tai jotain :D

Vai onko vain suomalaiset tälläisiä.

Nimetön

Suomalaiset vain ymmärtävät mitä kamalaa maailmassa tapahtuu.

Nimetön

Oon kans huomannu et suomi o nii angst masentava maa.. Kaikki o iha sillee ”mä viiiiiiiiilteleeeeeeeeeeen, haluuun tehä itsari kaikki ois paremmi ilma mua” etc.
Mut must et suomes o sillee et jos kaikki o iha masentuneit, se lopult tarttuu muihinki sillai…. ja miettiny sitä kans et suomalaiset ei oo ikin tyytyväisii siihen mitä heil on koska me saadaa iha kaikkee mitä halutaa sit kaupoist jne…

Nimetön

Komblekseja täydellisyydestä.

depression

Suomi on yksi eniten masentunut maa, ja täällä on eniten itsemurhia tapahtunut. Vaikka Suomi on todettu parhaimmaksi maaksi elää, se ei silti ole niin. Miksi? Kyllä, meillä on jokaiselle mahdollisuus käydä töissä tai koulussa, meidän maassamme on oikeuksia, kuka tahansa saa olla kuka on, mutta silti ihmiset. Täällä ihmiset aiheuttavat masennusta toisilleen, eivät ihmiset täällä ole niin parhaita.

ErSu

Joo siis mä oon miettiny tätä juttuu et suomalaiset on siis hyvinvointi valtio, ja silti suuri osa vaan valittaa. Katsokaa maailmaa, miettikää missä oikeasti olisi syy masentua!

Nimetön

Tutkimuksissa on todettu että keskin kertaisesti elävät ihmiset ovat onnellisempia kuin hyvissä oloissa olevat.
He arvostavat ruokaa, kotia, perhettä.
Me elellään vain liian hyvissä oloissa,
ja sitten kun jokin asia järkkyy me mennään sekasin.
Tai sitten kaikki muut ihmiset masentellee ja sitä alkaa miettiä mikä mussa on vikana kun minä en ole masentunut?
Ja sitä sitten ajautuu masennukseen.
Tälläistä teoriaa minulla.

Nimetön

Suomalaiset masentuu masennuksen aiheen puuttumuisesta.

girrlyy

Luulen et se johtuu suomalaisesta arjesta ja ihmisistä. Mun kohalla ainakin. Aatelkaa kuinka paljon ystävällisempii ihmiset on ulkomailla (ei tietty kaikki, joo yleistän joo, mut enimmäkseen näin). (:

Minä vaan

Suomalaiset aijattelee aina näin ¨¨ mitäköhän nuo muut minusta ajattelee¨¨ asenteella, eli aina pitää olla itsensä kanssa tiptop ja kaikkien mielessä myös, ja sulle siihen ¨¨masennukseen¨¨ kannattaa ehdottomasti kokeilla Paintballia ja Airsoftia tai jotain vastaavaa lajia/harrastusta jossa adrealiini pääse kunnole pärisee ! mulla autto tuo airsoft ja pball tosi paljo.

amdamdam

suomailet on myös tosi kylmä kansa, ootteko tätä miettineet? et niiku esim. jenkkilässä lääkärit voi tyyliin ku kertovat jtn taputtaa olalle jne. mut suomes se ois ahdstelua. Et onks syy siinä et ihmiset ei kommunikoi nii sosiaalisesti toistensa kaa ja siks kaikki masentuu sisältä ku kukaa ei esim. halaa jne. ja kaikki esittää toisilleen et on semmonen kauhee kylmä jne?

suomalainen

Kukaan ei voi itse päättää milloin masentuu ja mistä syystä. Masentuminen tunteena on yksi tunne muiden tunteiden joukossa. Ja kyllä, meillä suomalaisilla on ruokaa ja katto päämme päällä, ainakin useimmilla. Silloin, kun ei tarvitse huolehtia ruuasta taikka asumisesta, saavat muut elämän osa-alueet enemmän huomiotamme. Sitäpaitsi, kuinka moni suomalainen nuori masentuu perheensä huuonosta taloustilanteesta? Melko harva. Masentuminen johtuu yleensä oman henkilökohtaisen elämän ongelmista. Osa masentuu jo pienistä vastoinkäymisistä kun taas toiset ovat lujempia ja masentuvat vain vaikeiden ongelmien ja asioiden edessä. Ja vaikka asumme hyvin, se ei tarkoita ettei suomessa esiintyisi koulukiusausta tai syrjintää. Sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä kaikille ihmisille, joten onko ihme, että ihminen jota on syrjitty ja kiusattu koko elämänsä ajan tai jonka perheessä joutuu kokemaan väkivaltaa, masentuu? Sellaisissa asioissa ei hyvä taloustilanne auta. Eli uskon, että suomalaisten masennus johtuu henkisestä kärsimyksestä enemmän kuin fyysisestä. Me suomalaiset olemme kai vain niin tunteellista kansaa(;

Quinn

Suomalaisilla on aina tapana vähätellä itseään… Esim jos toisen kenkiä/autoa/kynsilakkaa kehuu,Toinen vastaa: ” Njaa, iha vanha ja ruma, sul on hienompi, ei nää ees sovi mulle” yms. Ja tätä tekee nuoret ja vanhat ja tyypit siltä väliltä. Pakko tunnustaa, että myös mä ite, mut yritän päästä siitä eroon^^

Lisäks meijän kulttuurissa vältellään esim tunteista puhumista ja itkemistä ja nauramista, vaikka ne puhdistaa paremmin ku mikään muu

John

Ensimmäiseks tulee mieleen et sä oot helppo uhri. Kai se on niist sosiaalisista retardeista (true fact, get over it mods) hauskaa. Sun pitää alkaa pistää hanttiin, [osa tekstistä poistettu] Tuttu tunne, tsemppiä sulle ja voimia! :)

John

LOL mistä lähtien modet on ollu avun pyytämistä vastaan, holy shit. Toivo lastensuojeluun hiipuu lujaa vauhtia! :]

Vastaa aiheeseen: Mistä on kyse?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top