Siirry sisältöön
autisti?

en oo tällä hetkellä koulussa, joten en voi mennä terveydenhoitajalle. pitääkö ottaa yhteyttä terveyskeskuseen? minne täytyy ottaa yhteyttä? äiti sanoo, että on turha edes yrittää saada diagnoosia, mutta mun mielestä kannattaa. onko äiti oikeessa? mä oon omasta (ja äitinkin) mielestä autisti, mutta mä haluaisin tietää sen virallisesti

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Jos et ole tällä hetkellä koulussa, voit kaikissa terveyteen liittyvissä ja siis tässäkin asiassa ottaa yhteyttä paikkakuntasi terveyskeskukseen. Yleensä niiden nettisivuilla on ajanvarausnumero, johon voi soittaa sekä soittoajat, milloin se on auki. Nettisivut löydät esimerkiksi googlaamalla ”terveyskeskus + oma paikkakuntasi”

Jos et heti pääse läpi, saattaa siellä olla takaisinsoittopalvelu eli sieltä soitetaan sinulle päin heti, kun se on mahdollista. Kannattaa siis kuunnella tiedote loppuun asti ja toimia ohjeiden mukaan.

Aikaa varatessa yleensä kysytään ajanvarauksen syytä ja siinä yhteydessä voit sanoa, että toivoisit pääseväsi tutkimuksiin autismiin liittyen. Jos asia vaivaa sinua, suosittelen ottamaan asiasta selvää, vaikka äitisi olisikin eri mieltä.

Kaikkea hyvää sinulle! Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: mistä saan virallisen diagnoosin autismiin?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top