Siirry sisältöön
Slay

Voiko vanhempi päätää onko pakko lähteä paikaan jos ei itse halua

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi, joka on kieltämättä aika kinkkinen!

Suoraa vastausta en pysty sinulle tähän kysymykseen valitettavasti antamaan. Paljon riippuu lapsen iästä ja siitä paikasta, mihin ollaan menossa ja ehkä myös siitä, kuinka pitkään siellä ollaan. Mitä isompi lapsi on, sitä enemmän hänen mielipiteensä yleensä otetaan huomioon ja perheen yhteisistä suunnitelmista keskustellaan silloin koko perheen voimin ja kaikkia kuunnellen.

Joskus voi yrittää tehdä kompromissin tai sopia, että joskus päätökseen vaikuttavat enemmän aikuisten perustelut, mutta toisen kerran lapsen toive on ensisijainen.

Monesti voi olla niinkin, että aikuisella voi olla laajempi näkökulma asiaan eli aikuinen voi nähdä siinä sellaisia hyötyjä, joita lapsi ei omalla kokemuksellaan voi tietää tai joiden arvoa hän ei pysty näkemään kuin ehkä vasta paljon myöhemmin. Toki jos johonkin paikkaan meneminen tuottaa lapselle paljon kärsimystä tai muuta haittaa, ei sinne tietenkään ole silloin lasta hyvä viedä.

En siis pysty juurikaan auttamaan sinua tässä asiassa, kun en tiedä tilanteestasi sen enempää. Haluaisitko soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen ja kertoa enemmän tästä asiasta? Tai tulla chattiin kertomaan siitä enemmän? Numeromme on 116 111 ja meille voi soittaa joka arkipäivä klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Chat on auki joka ilta klo 17-20.

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mistä voi päättää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top