Siirry sisältöön
ade

Olen -96 syntynyt tyttö. Koulukiusaaminen ja monet muut asiat on saanu itsetunnon nolliin. Olen käynyt psykiatrilla melkein vuoden, mutta se ei auta mitään. Välit vanhempiin on etäiset eikä ystäville (epäluotettavia) pysty enään puhua. Kun puhuin, välit meni huonoiksi. En puhu enään kenellekään, asiat pysyy pääni sisällä liiankin hyvin ja olo pahenee. [osa tekstistä poistettu] Mikä auttaa vielä? Multa on mennyt usko ja kiinnostus toipumiseen.

MLL ylläpito

Hei,

hyvä, että otit meihin yhteyttä, se oli todella rohkeaa sinulta. Kirjoittelit tänne meille vakavasta aiheesta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Kerroit, että olet käynyt psykiatrilla, mutta et koe sen auttavan ja välit vanhempiin on etäiset ja ystävät tuntuvat epäluotettavilta. Oletko käynyt koko ajan samalla psykiatrilla? Jos olet, suosittelisin tiedustelemaan, että olisiko sinulla mahdollisuus käydä toisenkin psykiatrin juttusilla. Voi olla, että teillä ei esimerkiksi henkilökemiat kohtaa tämänhetkisen psykiatrin kanssa ja voisit tulla paremmin juttuun toisen psykiatrin kanssa.

Harmillista kuulla, että välisi vanhempiesi kanssa ovat etäiset. Kuitenkin sinun olisi oikeus saada apua itsellesi ja mitä luulet, että tapahtuisi, jos kertoisit vanhemmillesi, miltä sinusta todella tuntuu? Voi olla, että vanhemmat voisivatkin auttaa sinua. Enkä olisiko ketään muuta aikuista, kenelle olisit valmis juttelemaan asiasta, esimerkiksi tädit, sedät tai isovanhemmat? Voit myös saada tukea kouluterveydenhoitaja tai esimerkiksi koulukuraattorit osaavat ja haluavat auttaa myös tällaisissa tilanteissa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Vaikka sinulla on nyt juuri sellainen olo, että usko on mennyt ja mikään ei oikein kiinnosta, niin tilanteet muuttuvat ja toivoa on aina. Toivon, että et jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, haluamme olla tukenasi parhaamme mukaan!

Vastaa aiheeseen: Mitä enään

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top