Siirry sisältöön
010tyttö

moi oon siis 010 joka äsken alotti ylä-asteen. koulu on muuten menny ihan hyvin yhestä asiasta riippuen. mulla on kaveriporukka jossa on 4 ihmistä jos mut lasketaan (ollaan tunnettu ala asteelta asti) ja koska mää ja yks toinen mun kavereista siinä porukassa tykkätään pukeutua tummiin vaatteisiin ja kuunnella heviä niin yks poika rinnakkaisluokalta haukkuu meitä emoiksi. se tää tyyppi, [nimi poistettu], on kavereita meiä luokan poikien kanssa. tosiaan tämä [nimi poistettu] aina ohimennen käytävillä huutele emo, vitun emo, emo gäng gäng. se jopa haukkuu niitä kahta muuta meidän kaveriporukassa vaan koska he ovat meidän kanssa. me ei siis tehty mitään hänelle. tänäänkin se koulun jälkeen huuteli meille vitun emot ja mua ärsytti niin paljon että huusin takasin vitun narkkari! nyt mää häpeen sitä oikeasti niin paljon. se [nimi poistettu] tuntee niin monta tyyppiä meiän koululla ja mitä jos sen kaverit vetää meitä turpaan. ja kaikki ois mun syytä. ei ois ees menny kaks kuukautta ja tuntuu jo siltä että tässä se mun ja kaveriporukkani maine nytten meni. MITEN MÄÄ KORJAAN TILANTEEN. MÄÄ SAAN TYYLIIN JONKUN PANIIKKIKOHTAUKSEN. KOHTA MEIDÄN KOKO LUOKKA VIHAA MEITÄ. EN MELKEE EES USKALLA MENNÄ KOULUUN.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi ”010tyttö”!

Hyvä, että laitoit viestiä, etkä ole jäänyt itseksesi pohtimaan tilannetta!

Kerroit, että koulussa on muuten mennyt hyvin, mutta rinnakkaisluokkalainen on haukkunut sinua ja kavereitasi. Kurja kuulla, että olet joutunut kohtaamaan tällaista. Haukkuminen on kiusaamista ja se on aina väärin! Minusta kuulostaa hienolta, että olet löytänyt oman musiikkigenresi ja pukeutumistyylisi. Toivon, että haukkumisesta ja ikävistä kommenteista huolimatta, voit olla ylpeä siitä, kuka sinä olet ja kuinka sinulla on sinun oma juttusi.

Kirjoitit, että olit haukkunut kiusaajaa takaisin, koska sinua oli alkanut ärsyttämään hänen kommenttinsa. Mielestäni kerroit tässä viestissäsi hienosti, mitä tilanteessa tapahtui. Teitä haukuttiin, sinulla nousi ärsytyksen tunne pintaan, joten huusit haukkujalle takaisin. Tämän jälkeen sinulle nousi häpeän tunne pintaan omasta toiminnasta. Haukkuminen on totta kai väärin ja ikävää, mutta kuulostat tosi fiksulta ja ajattelevaiselta nuorelta, kun osasit näin hyvin kertoa, millaisia tunteita sinussa oli tilanteessa.

Ikävä kuulla, että nyt sinua pelottaa, voiko tämä rinnakkaisluokkalainen ja hänen kaverinsa jotenkin kostaa tilanteen sinulle ja kavereillesi. Missään nimessä he eivät saa käyttäytyä teitä kohtaan ikävästi ja kaikenlainen väkivalta on ehdottomasti aina kielletty, vaikka toinen olisi sanonut mitä.

Pohdit viestissäsi, miten voit korjata tilanteen. Tämä vastaukseni tulee vähän viiveellä, mutta ehdottomasti aikuisten tehtävänä olisi olla tukenanne tässä tilanteessa. Sinua ja kavereitasi on kiusattu ja siihen tulee aina puuttua aikuisten toimesta! Kun aikuiset tietävät, missä mennään, niin silloin he pystyisivät paremmin myös varmistamaan sen, että sinulla olisi mahdollisimman turvallinen olo mennä kouluun. Kuka voisi olla sellainen aikuinen, kenelle voisit kertoa kiusaamisesta ja tapahtumista? Luuletko, että voisit kertoa omalle läheiselle aikuiselle tai opettajalle?

Palaan vielä myös tuohon, kun kerroit, että olit tässä yhdessä tilanteessa haukkunut takaisin ja se oli jäänyt sinua vaivaamaan. Miltä sinusta tuntuisi ottaa tämäkin asia itse puheeksi ja kertoa, että sinua jäi pelottamaan, voiko siitä seurata jotakin? Kuten sanoinkin aiemmin, niin mielestäni kerroit tapahtuneesta tosi hienosti ja fiksun kuuloisesti. Miltä tuntuisi, jos kertoisit tapahtuneista samalla tavalla, miten kerroit tässäkin?

Täältä voit lukea lisää siitä, mitä voi tehdä, jos kiusataan: https://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen/minua-kiusataan/

Jos haluat jutella tästä asiasta tai ihan jostakin muusta, niin meille voi soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Palvelumme ovat aina nimettömiä ja luottamuksellisia!

Toivon kovasti, että tilanteeseen puututaan! Sinulla ja kavereillasi on oikeus olla koulussa turvallisin ja hyvin mielin.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: mitä ihmettä mun ois tarkotus tehä?!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top