Siirry sisältöön
haluisin [osa nimimerkistä poistettu]

Mitä järkee on elää, jos ei voi elää sellasta elämää kun haluais? En ite oo ja mun elämä ei oo yhtään sellasia ku haluaisin. Oon yrittäny monen monta kertaa muuttaa niistä erilaisia, mut en ikinä oo onnistunu. Miksen? Enkö vaan osaa vai enkö oo yrittänyt tarpeeks? Mitä järkee täs on!? Oon varmaa vaa niin tyhmä ja laiska etten osaa mitään. Miks turhaa enää eläisin jos kaikki on tällästä!? Maailmassa on nii paljo huonoja asioita et en kestä! Mut joo tiiän, nii on hyviäki asioita, mut liikaa huonoja, en voi elää tälläsessä maailmassa tälläsenä huonona yökötyksenä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Sinulla tuntuu olevan raskaita asioita mielesi päällä ja hienoa, ettet jäänyt niiden kanssa yksin, vaan kirjoitit niistä tänne.

Oli ikävä lukea, kuinka puhuit itsestäsi. Olet hyvä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet! Vaikka en tunne sinua, niin viestisi perusteella saan kuvan fiksusta nuoresta, joka rohkeasti kirjoittaa tunteistaan ja ajatuksistaan.

En tiedä, mitä kaikkea elämässäsi on meneillään, mutta toivottomuudenkin keskelle on mahdollista saada apua. Joskus voi tuntua siltä, että mikään ei muutu yrityksistä huolimatta, mutta toivoa on aina, vaikka juuri nyt ei siltä tuntuisikaan. On ymmärrettävää, että vaikeiden ajatusten ja tunteiden keskellä omat voimat meinaavat loppua ja silloin tulisi saada itselleen apua.

Vointisi kuulostaa sellaiselta, että on tosi tärkeää, että saisit itsellesi tukea ja apua joltakin sinua läheltä olevalta aikuiselta. Kuka voisi olla sinulle se luotettava ja turvallinen aikuinen, kenelle voisit kertoa olostasi? Entä jos aikuiselle kertoisi niistä omista toiveista ja haaveista?

Usein helpointa voi olla tukeutua juuri omaan lähiaikuiseen, kuten huoltajaan. Tukea saa myös esimerkiksi nuorten parissa työskenteleviltä ammattilaisilta, kuten paikkakuntasi nuorisotilojen työntekijältä. Kesäloman jälkeen myös koulun työntekijät ovat tukenasi. Täältä voit lukea avun hakemisesta lisää: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/

Se, että ympärilläsi olevat aikuiset tietäisivät ajatuksistasi, mahdollistaisi sen, että voisit saada mahdollisimman hyvää tukea itsellesi. Yksin ei tarvitse pärjätä vaikeiden asioiden kanssa. Toivottavasti saisit tukea myös siihen, että pystyisit näkemään mitä hyvää ja arvokasta sinussa on jo nyt.

Jos haluat jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Palveluissamme voit jutella ihan mistä aiheesta tahansa! https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mitä järkee elää?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top