Siirry sisältöön
v

en tunne oloani turvalliseksi kotona sillä äitini on tosi vihainen aina minulle vaikka mitä tekisin ja tunnen että mun oikee koti ois keskustassa vähän vääränlaisessa porukassa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi surullinen puolestasi, jos äitisi on usein vihainen etkä siksi tunne oloasi turvalliseksi kotona. Näin ei tietenkään pitäisi olla, vaan kodin kuuluisi olla sinulle turvapaikka, jossa sinua ymmärretään ja tuetaan ja jossa sinun on hyvä olla.

Kaikenlaiset tunteet kuuluu tietenkin elämään ja on ihan hyväkin, ettei niitä tukahduteta. Mutta kuulostaa siltä, että kaipaisit äidiltäsi enemmän ymmärrystä. Oletko puhunut asiasta hänelle? Tai onko perheessäsi toista aikuista, jolle voisit asiasta sanoa? Asia on paras ottaa esille rauhallisessa tilanteessa, jolloin ei ole riitaa. Voisit sanoa, että kotona ei ole kivaa, kun siellä huudetaan niin paljon. Toivon, että äitisi kuulee sinua. Viesti voi mennä paremmin perille myös, jos kirjoitat sen hänelle. Sillä tavoin hän saa aikaa pohtia asiaa eikä pura ensimmäistä tunnettaan sinuun.

Hyvä, että tiedostat keskustan porukan vääräksi sinulle. Toivottavasti pysyt erossa heistä ja löydät itsellesi muuta seuraa. Jokaisella meistä on suuri tarve kuulua porukkaan ja on ihan ymmärrettävää, että tuo porukka kiehtoo sinua, jos sinua kohdellaan siellä hyvin ja koet, että sinut otetaan siellä hyvin vastaan. Toivottavasti pystyt vastustamaan sitä siitä huolimatta ja kysyä seuraksesi jotakuta toista kaveria, joka ehkä myös olisi seuraa vailla. Monille kesä voi olla tylsää aikaa ja ehkä keksitkin jonkun, joka ilahtuisi viestistäsi?

Toivottavasti sinulla on siellä turvallisia aikuisia, joille voit puhua huolistasi. Ehkäpä joku sukulainen tai harrastuksen ohjaaja? Koulujen alettua toki myös kaikki koulun aikuiset auttavat sinua, tällaisissa asioissa eritoten koulun kuraattori.

Myös me täällä Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissä olemme tukenasi ja seuranasi, jos kaipaat joskus juttukumppania tai kuuntelijaa. Meihin voi ottaa yhteyttä myös, jos on vain tylsää. Lasten ja nuorten puhelimen numero on 116 111 ja chat sekä nettikirjepalvelu löytyvät täältä Nuortennetistä. Palvelumme ovat auki joka päivä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Jutella tai chattailla saa niin pitkään ja niin usein kuin haluaa.

Voi hyvin!

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: mitä mun pitäs tehä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top