Siirry sisältöön
Tyttö 11 suomi

Mä en tiedä mistä aloittaa no meillä oli koulussa jalkapalloa ja yksi tyttö potkas tahalleen pallon täysiä minua naamaan. Siitä on jo kulunut kohta 2 viikkoa ja mua sattuu edelleen( oon huomenna menossa siitä lääkäriin). Mutta joo se sama tyttö on sanonut mulle monesti rumasti. No mä kerran sanoin yhdelle mun kaverille että ” tää kasvojen tunnistus on tosi hyvä kun ei tarvitse sitä koodia laittaa” mulla on muuten iPhone 11 pro no se tyttö sano mulle että ” kuka vaan voi näyttää sun kuvaa siihen kasvojen tunnistukseen että sen puhelimen voi helposti varastaa ja munkin puhelimeen saa sen” sen puhelin on iPhone 8 että ei siihen mun mielestä sitä saa. Mutta mä en tiedä miksi se muo kiusaa voikohan se johtua esim siitä että mä ratsastan ja sekin ja mä harrastan näytelmä kerhoa ja sekin on siellä ja mä oon aloittanut vasta näytelmä kerhon ja mä oon saanut aika paljon kehuja että oon hyvä näyttelee nii sitten se tyttö on tullut sanoo että mä oon harrastanu tota pitempää ku se ja että se on parempi kuin mä. No muo on haukuttu koulussa usein ja jätetty pois ryhmästä! Opettajalle en voi kertoa koska se on no tosi ilkeä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Tyttö 11 suomi”

Olipa hienoa ja rohkeaa sinulta kirjoittaa tänne Nuortennetin keskustelupalstalle. Olen pahoillani siitä, että olet joutunut kiusaamisen kohteeksi, kiusaaminen on aina väärin eikä se ole mitenkään sinun vikasi. On myös kurja kuulla, että koet opettajanne sellaiseksi, jolle ei pysty kertomaan kiusaamisesta. Sinä ansaitset kokea olosi turvalliseksi niin koulussa kuin harrastuksissakin ja siksi kiusaamiseen on todella tärkeä puuttua, että se saadaan loppumaan.

Oletko pystynyt puhumaan asiasta vanhemmillesi? Koulussa on opettajan lisäksi myös muita aikuisia, kuten kouluterkkari ja kuraattori, jotka ovat koulussa juuri teidän oppilaiden tukena ja apuna. Miltä sinusta tuntuisi kertoa asiasta ensin vanhemmillesi, ja sen jälkeen vaikka yhdessä ottaisitte yhteyttä kouluun asiasta?

Oli kiva lukea harrastuksistasi ja siitä, että sinulla on ystäviä tukenasi. On tärkeää, että saat ajatukset muualle ja pystyt nauttimaan sekä koulunkäynnistä että harrastuksistasi rauhallisin mielin. Muistathan, ettet ole tehnyt mitään väärää eikä kellään ole oikeutta kiusata toista. Toivottavasti rohkaistut kertomaan asiasta yhtä rohkeasti kuin tännekin kirjoitit, jos asiasta puhuminen tuntuu hankalalta voithan näyttää aikuiselle vaikka tämän kirjoituksesi! Me myös Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa mielellämme autamme ja kuuntelemme sinua, olemme auki joka päivä ja meille voit soittaa ja kirjoittaa nimettömästi ja luottamuksella!

Kaikkea hyvää sinulle loppuvuoteen!

Lämpimin halauksin

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mitä mun täytyy tehdä??!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top