Siirry sisältöön
I want to die!!!!😔

Mulla välillä on tollasia ajatuksia. Mitä pitää tehä, jos on sellasia?☹️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olen tosi pahoillani, jos olosi on ajoittain niin huono, että ajattelet kuoleman olevan helpotus.

Kysyit, mitä tehdä. Olen tosi iloinen, että haluat apua etkä enää jäänyt yksi noiden asioiden kanssa. Teit aivan oikein! Sinun kuuluisi voida hyvin ja pystyä nauttimaan elämästäsi. Jos näin ei ole, vaan koet alakuloa sekä ahdistusta ja mietit kuolemaa, tarvitset apua. Kun saat apua ja alat voimaan taas hyvin, pystyt taas nauttimaan elämästäsi. Hyvä elämä, iloisuus ja onnen tunteet ovat mahdollisia myös sinulle. Mutta tarvitset siihen ammattilaisen apua.

Jos olet koulussa, helpointa on kertoa noista ajatuksista terveydenhoitajalle, psykologille tai kuraattorille. Joissain koulussa on myös esimerkiksi psyykkareita tai kouluvalmentajia. Kuka tahansa käy. Voit vaikka laittaa tuolle työntekijälle viestin, että voit huonosti ja sinulla on kuoleman ajatuksia. Hän kyllä tietää, miten asiassa edetään. Sinun tarvitsee laittaa vain tuo yksi viesti.

Jos sinua jännittää tai pelottaa asiassa jokin (sinun on vaikea puhua asiasta ääneen, sinua pelottaa, että itket tai mietit, miten huoltajasi suhtautuu asiaan), kannattaa siitäkin kertoa tai kirjoittaa viestissä.

Sinun hyvinvointisi on tärkeää ja siksi toivon, että otat mahdollisimman pian yhteyttä johonkin koulun ammattilaiseen. Jos sinulla on hyvät välitä huoltajiesi kanssa, voit aloittaa myös heistä ja he voivat laittaa viestiä puolestasi. Ennen pitkää heidänkin on tärkeää tietää, miten voit ja miten he voivat parhaiten olla tukenasi.

Myös me täällä Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissä olemme tukenasi milloin ikinä tarvitset juttukumppania tai kuuntelijaa. Päivystäjät ovat vapaaehtoisia, MLL:n kouluttamia aikuisia, joilla on aina työntekijä tukenaan. Numeromme on 116 111 ja chatin sekä kirjepalvelun löydät täältä Nuortennetistä.

Ja jos olet joskus huolissasi itsestäsi ja siitä, että saata tehdä itsellesi jotain, voit sellaisessa tilanteessa soittaa hätänumeroon 112, jolloin saat sieltä nopeaa apua ja pääset turvaan.

Olet tärkeä!

Halaan sinua ja toivon, että saat pikaisesti apua ja voit taas hyvin.
Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mitä pitää tehä, jos haluaa kuolla?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top