Siirry sisältöön
T 16v

Eli mulla on tässä jo jokuset viikot ollu vitun paska olla, en tiedä mistä se johtuu. Välillä tulee hirveitä puuskia, että itkettä ja suututtaa kaikki, vaikka ei ole mitään syytä? Mulla on myös poikaystävä ja musta tuntuu et se ei oikeen ymmärrä mua, aina kun mua itkettää tai en vain halua puhua mistäänn hänelle, niin hän syyttää itseään siitä että mun on paha olla.

Hän on myös sillainen että juo aika paljon kaljaa yms ja hän on siis jo 18 vuotias. Vietämme tosi paljon aikaa yhdessä mutta sekin aika mitä vietetään menee siihen että hän haluaa kaljaa niin sitten me juodaan. Koskaan ei oo mitään muuta kuin pelkkää kaljaa vaan, ei tehdä mitään hauskaa koskaan.

Tämän hänen juomisen takia ja no minunki juomisen takia, jouduin sossujen kanssa tekemisiin ja sitä kautta nuorisopsykiatrille.

Mitä teen mun elämällä?
Tuntuu et täs ei oo mtn järkee?

Nytkin olen koulussa ja hirveen huono olo ku tuli otettua jätkänkanssa viime iltana muutama olut…
En tiedä johtuukko se mun huono itsetunto ja paha olo mun poikaystävästä, vai mistä?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka, kiitos viestistäsi ja hyvä, että kirjoitit tänne. Kerroit, että sinulla on ollut jo pidemmän aikaa tosi pahaolo, mutta et keksi mitään syytä tälle ololle. Pohdin, että olosi saattaa johtua siitä, että olet siinä iässä, jolloin tunteet saattavat helposti ailahdella laidasta laitaan ilman mitään syytäkään. Aina kuitenkaan nämä tunnemyrskyt eivät liity pelkästään ikään ja joskus on myös hyvä hakea apua, varsinkin, jos kurja olo on jatkunut jo pitkään. Mainitsitkin, että olet käynyt nuorisopsykiatriassa – oletko pystynyt siellä puhumaan tunteistasi? Toivon, että voisit ottaa sen siellä puheeksi, jotta voisit saada apua pahaan oloosi. Puhuminen ei aina ole helppoa, mutta se oikeasti auttaa. Toivon, että löydät rohkeuden puhua avoimesti asioista, joita viestissäsikin tuot esille.

Minusta kuulostaa kurjalta, että ette tee poikaystäväsi kanssa koskaan mitään mukavaa vaan juotte lähinnä kaljaa, koska hän niin haluaa. Tämäkin saattaa osaltaan vaikuttaa sinun mielialaasi, ainainen kaljan juonti voi helposti passivoittaa ja tehdä olosta kurjan. Oletko kertonut poikaystävällesi, että haluaisit tehdä kivojakin juttuja hänen kanssaan, etkä aina vain juoda olutta? Ja, jos olet, niin miten poikaystäväsi suhtautuu siihen? Seurustelussa kummankin osapuolen pitäisi saada vaikuttaa siihen mitä yhteisellä ajalla tekee. Ei ole reilua sinua kohtaan, että vietätte aikaa aina hänen mielensä mukaan.

Mieti, mitkä ovat niitä asioita, joista olet ennen tullut hyvälle mielelle. Onko se ollut liikunta, musiikki, taide… – mikä ikinä se onkaan ollut niin pyri tekemään niitä asioita, jotka saavat sinut paremmalle mielelle.

Jos haluat jatkaa juttelua kahden kesken päivystäjämme kanssa niin voit soittaa, chatatatai kirjoittaa nettikirjeen meille. Voit jutella asioistasi täysin luottamuksellisesti ja anonyymisti. Toivon sinulle aurinkoa päiviisi ja uskoa tulevaan.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mitä pitäis tehdä:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top