Siirry sisältöön
hermostunut

Katsoimme koulussa elokuvan, joka oli mielestäni ahdistava ja hyvin väkivaltainen. Nyt en saa sitä mielestäni. Mitä teen?

HotChocolate

Heippa! :)

Ahdistavat ja väkivaltaiset elokuvat kuten muutkin asiat voi tosiaan jäädä mieleen ja järkyttää. Mäkin olen monesti menettänyt yöuneni pitkäksikin aikaa elokuvien tai kirjojen takia, jotka muita ei haittaa ollenkaan.

On hyvä että kerroit että se oli ahdistava ja ettet saa sitä mielestäsi, näin siihen saadaan apua!
Joskus sellaiset asiat voi pyöriä päässä vähän aikaa, ehkä jo muutaman päivän päästä sitä ei muista ollenkaan, mutta toisinaan ne voi jäädä mieleen pitkäksikin ajaksi.
Onko sulla ketään jolle voisit puhua tästä? Esim. vanhemmat, muut perheenjäsenet, koulukuraattori/ – terveydenhoitaja tai vaikka paras kaveri auttaa mielellään ja kuuntelee. Puhumisessa on aina se hyvä puoli että sillä saa ”avattua solmuja”, eli purettua mm. ahditusta, pelkoa jne.

Myös kannattaa muistaa että se elokuva ei ole totta (tietysti jotkut perustuu tositapahtumiin mutta ohjaajat ja käsikirjoittajat ottavat aina ”taiteellisia vapauksia”, ja muuttavat sitä juonta ja kohtauksia hurjemmaksi tms), eikä siinä kukaan oikeasti joutunut kärsimään, ketään ei oikeasti esim. ammuttu tai uhkailtu.
Ja näkisitpä miltä ne elokuvat näyttävät ilman käsittelyä! Monesti kohtaukset kuvataan esim. green screenillä eli ilman tietokonekäsittelyä kameran edessä on vain neonvihreä tausta ja näyttelijät.

Oma mielikuvitus voi jo sinällään tehdä tepposet että elokuvan jälkeen vahingossa alkaa kuvittelemaan kohtaukset vielä rajummiksi mitä ne siinä television näytöllä oli.

Eli ei mitään pelättävää! :) hienoa että uskalsit tulla tänne puhumaan asioistasi ja uskon että kun saat puhuttua tästä jonkun kanssa ja keksimällä jotain tekemistä millä saa ajatukset ohjattua pois, niin se lähtee mielestä itsestään. Ja ei tarvitse pelätä myöskään pelkäämistä tai säikähtämistä itsessään, on ihan normaalia joskus pelästyä eikä pelko tapa tai vahingoita!

Sinulle paljon siunausta ja tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Mitä tehdä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top