Siirry sisältöön
🦋👑💓 (12v)

Ihan alkuun en jaksa kirjottaa paljoa nii yritän laittaa lyhyesti

Eli aloitin v!!ltelyn noin 2vuotta sitten ja sitten sain apua ja kaikki luuli että lopetin mutta en oikeesti lopettanut kokonaan. Nyt lähiaikoina se on taas alkanut enemmän. Viimeksi se oli vaan koulu kuraatorilla käymistä ja kaksi Sossu kertaa. Mutta nyt kun tulee terveystarkastuksia (mitä mun jollain luokkalaisilla on ollut jo) niin tuun jäämään kiinni. Ja joo se on hyvä saan apua jne, mutta mua pelottaa että joudun jonnekkin helvetin osastolle vaikka ei mun tilanne edes oo paha. Onko se mahdollisuus?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että olosi on sen verran huono, että satutat itseäsi jälleen. Tilanteessa on se hyvä puoli, että olet jo saanut siihen kertaalleen apua eli asia ei ole siinä mielessä aikuisille yllätys. On aika yleistä, ettei huonoista tavoista (tai olosta) pääse kerralla eroon ja aikuiset ympärilläsi kyllä tietävät sen. Uskon, että olet läheisillesi äärettömän tärkeä ja he kaikki toivovat sinun voivan hyvin.

On tosiaan hyvä, että tuo terveystarkastus on tulossa. Voit reilusti näyttää jälkesi siellä, kukaan ei ole sinulle vihainen. Aikuisten harmituksen takana on aina syvä huoli tai pettymys itseensä, jos eivät ole osanneet auttaa tai tukea sinua tarpeeksi. Ota vastaan taas kaikki apu, jota tulet saamaan. Kaikki haluavat sinulle pelkkää hyvää ja on tosi tärkeää, että et jää pahan olosi kanssa yksin, vaan sinua autetaan voimaan taas hyvin. Haluat varmasti itsekin taas olla oma, iloinen itsesi? Se on täysin mahdollista, mutta vaatii sen, että annat aikuisten auttaa itseäsi ja haluat itsekin voida taas hyvin.

En usko, että joudut osastolle. Niin kauan, kun pystyt olemaan kotona, käymään koulua ja turvautumaan lähellä oleviin aikuisiin, niin uskon ettei sellaista vaaraa ole. Mutta totta kai se riippuu viiltelysi tasosta. Jos asia pelottaa tai mietityttää sinua, niin ota asia puheeksi terkkarisi kanssa. Kysy, mitä nyt tapahtuu, millaista apua saat ja milloin osastojakso tulisi kyseeseen. Näin voit olla rauhallisin mielin. Jos oma tarkastuksesi menee pitkälle kevääseen, voit jo nyt laittaa terkkarillesi viestiä, että viiltelet taas ja että tarvitset apua.

Muistathan, että voit milloin tahansa soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu, johon voi kirjoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kaikki nämä palvelut ovat täysin maksuttomia ja anonyymejä.

Halaan sinua täältä käsin ja toivotan paljon tsemppiä tuohon tarkastukseen! Olet tärkeä, pidäthän huolta itsestäsi!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mitä voi tapahtua seuraavaksi?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top