Siirry sisältöön
Kukka

Ok. Mun pitäs lukee kokeeseen tälläkin hetkel mutta aina kun katson kokeeseen lukemisen ainkana puhelimesta onko tullut jotain tärkeetä viestiä niin jumitun puhelimen ääreen ja eihän lukemisesta tuu mitään vaikka yritän😫 sitten rupee sattuu päähän ja ja ja….muutenkin jos rupeen tekemään jotain muuta tai miettimään kun luen kokeeseen niin keskittyminen ei riitä siihen mitä pitäisi oikeasti tehdä!😡 Sitten olen vihainen itselleni.😡😄😡😤
Onko kellään samaa?😶

Ei vaan onnistu!😭 Auttakaa.
Ja joo saan koulust hyviä numeroita👍🏻💯✔️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Kukka!

Kerrot vaikeudestasi keskittyä opiskeluun, sillä keskittymisesi herpaantuu jatkuvasti puhelimen takia. Pelkäät jääväsi jostain paitsi tai jonkun tärkeän asian menevän ohi sillä aikaa, kun opiskelet.

On totta, että olemme tottuneet olemaan koko ajan saatavilla kännyköiden ollessa iso osa sosiaalista elämäämme. Samalla on myös tärkeää rauhoittaa hetkiä omassa arjessa, jossa ollaan ilman puhelinta. Oletko kokeillut laittaa puhelinta äänettömälle tai toiseen huoneeseen? Jos tämä tuntuu vaikealta, voisitteko esimerkiksi kavereiden kanssa sopia, että tietty aika illasta te kaikki opiskelisitte tahoillanne, eikä kukaan laittaisi silloin viestiä? Näin saisitte kaikki rauhan tehdä koulujuttuja ilman pelkoa, että jää jostain paitsi.

Kerrot lisäksi, että sinun on vaikea keskittyä lukemiseen. Oletko kokeillut tehdä jotain samaan aikaan kun luet? Jollekin voi auttaa esimerkiksi kuminauhan tai sinitarran näprääminen, kuulakärkikynän naksuttelu tai vaikka nystyrätyynyn päällä istuminen. Voit myös kokeilla laittaa hälytyksen soimaan niin, että tietyn ajan luet ja hälytyksen soidessa pidät pienen tauon. Tämä voi auttaa myös rytmittämään lukemista. Olemme kaikki ainutlaatuisia ja yksilöllisiä myös opiskelun suhteen ja jotkut meistä kaipaavat pientä liikettä ja apua keskittyäkseen.

Yritä olla syyttämättä itseäsi asiasta, teet kuitenkin varmasti parhaasi!

Tsemppiä opintoihin ja aurinkoista kevättä sinulle!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mitä voin tehdä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top