Siirry sisältöön
tyttö

En oo oikee ikinä osannu päättää mitä teen, kaikki opiskeluvalinta asiat ahdistaa, kun en tiiä mitä haluaisin tehdä. Enkä haluaisi tuhlata aikaa johonkin turhaan… Mulla on ollu pitkään että poikaystävä oli ns. pakko hankkia mutta nyt enään se ei tunnu niin tärkeältä. Mua on kiusattu tai oikeastaan vähän syrjitty että oon jääny kaveriporukan ulkopuolelle, ja halusin kovasti sen parhaan kaverin. Nyt kaikki tuntuu niin turhalta… lukiossa opiskelu on niin turhauttavaa, kun kokeiden arvostelut on niin tiukkoja, eikä oikee enää ees tee mieli lukea kokeisiin, koska saan huonon numeron vaikka yrittäisin. Ja entä jos en pääsekkään lukiota hyvillä arvosanoilla, ja mitä sitten teen.
Oon aloittanut käydä salilla, siitä oon saanu paljon iloa, koska treenin jälkeen tuntuu että ns. työt on tehty! Koska aijemmin vaan makasin huoneessa, enkä tehny mitään. Minulla ei ole ongelmia painon kanssa, mutta en ole tyytyväinen itseeni, välillä taas tuntuu että olen.

Nimetön

Moi.

Opiskeluvalinnat voivat tuntua todella haastavilta, ja niistä kannattaa mennä keskustelemaan opinto-ohjaajan kanssa, joka voi tarvittaessa ohjata eteenpäin. Älä lannistu, vaikka et saisi korkeita arvosanoja! Lukio on yläastetta rankempi koulu, mutta yhtä lailla sieltä voi selvitä, ja kannattaa hyödyntää tukiopetusta ja yrittää parhaansa. Kannattaa tehdä lukusuunnitelma jo ennen koeviikkoa, jolloin luettavaa ei jää niin paljon yhdelle kerralle. Opiskelu- ja oppimistavat ovat jokaisella erilaisia, mikä auttaisi sinua parhaiten? Musiikki, liikunta, käsitekartat, omat tiivistelmät? Oikean oppimistavan löytäminen voi näkyä numeroissakin. Näistäkin voi saada lisää tietoa opolta.

Voisitko löytää kavereita koulun yhteisöistä, kuten oppilaskunnan hallituksesta, tutoreista tai muista? Tiedätkö muita opiskelijoita, jotka käyvät salilla, ja joihin voisit tutustua? Voit olla rauhassa tyytyväinen itseesi, sillä arvosanat, kaverit tai mikään muukaan asia ei määrittele ihmisen arvoa, vaan jokainen ihminen on kaunis ja arvokas kokonaisuus omalla ainutlaatuisella tavallaan.

Tsemppiä ja halaus! =)

A

jepjepjep

Odennzi12312312312312312312313213123

Olen homo mitö pittää tehä????=?

Vastaa aiheeseen: mitätehdä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top