Siirry sisältöön
Elzi

Oon nyt 16v tyttö ja syksyllä menossa lukioon. [osa tekstistä poistettu] suunnilleen kolme vuotta nyt, välillä on parempia ja välillä huonompia kausia. Nyt just elän sellasta ihan ok kautta. Pari vuotta sitten läheiset oli tietosia mun tilanteesta, kävin kuraattorin ja psykologin kans juttusilla jne. (myös muista asioista[osa tekstistä poistettu], mut koskaan mulle ei diagnoosia annettu. Nyt kaikki kuvittelee, että oon ihan kunnossa, mutta ite tasan tiedän, etten oo. Haluisin kertoa jollekin,mut en todellakaan vanhemmille. Tai kavereillekaan en pysty. Kenelle mun pitäs mennä juttelemaan? Kuraattorilleko sitten kun koulut alkaa? Miten mä sen juttusille edes pääsisin?

MLL Ylläpito

Hei Elzi,

todella hienoa, että haluat hakea apua! Nyt kun aloitat uudessa koulussakin, niin on tosi tärkeää, että pidät itsestäsi huolta. Sairaudestasi voi parantua ja se on myös sellainen, joka saattaa välillä olla paremmalla tolalla ja välillä taas huonommalla. Oikeanlainen apu auttaa parantumaan siitä ja ainakin pitämään sen kurissa. Hae siis rohkeasti apua, vaikka muut luulisivat sinun olevan ihan ok.

Koulussa voisit mennä juttelemaan terveydenhoitajan kanssa ja kertoa hänelle tilanteestasi, taustat ja sen, että haluaisit saada apua, koska koet tarvitsevasi sitä. Terkka on juuri asiantuntija terveyteen liittyvissä asioissa, joten hän varmasti osaa auttaa sinua ja miettiä sinulle juuri oikeanlaista tukea. Terveydenhoitajan vastaanotolle voi mennä käymään ja pyytää päästä juttelemaan. Toki terveydenhoitajalle voi myös soittaa ja varata ajan.

Tsemppiä sulle ja hyvää loppukesää!!!

Vastaa aiheeseen: miten kertoa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top