Siirry sisältöön
🫶🏻🙊

MITEN kertoo jollekki et oon genderfluid??

siis oon miettiny jonku aikaa et oonko tyttö vai poika ja päödyin siihe tuloksee et oon genderfluid:)

ja siis haluisin kertoo mun kavereille siitä mut en tiiä miten??
joo mun kaverit on mulle tosi läheisii ja sanoo aina et on mun kavereit vaik oisin millane mut jotenki en vaa tiiä miten kertoisin sen? en myöskää tiiä miten selitän et mitä se tarkottaa ku nei ei vrm tiiä:/?

entä kannattaako mun kertoo mun perhelle siitä??
tiiän ainaki et mun veli alkais kiusaa mua siitä, mut sit esim. äitille?? tai sit puoläitille, se ainaki sanoo aina et hyväksyy kaikki sellasina ku ne on:)

help mee<3

Arvedávgi

Tää saattaa kuulostaa vähän oudolta, mutta jos mä oisin sä, odottaisin vielä jonkin aikaa selvitellen identiteettiäni. Tietynlainen sukupuolen liukuvuus on yleistä nuorilla, ja suurimmalla osalla se menee ohi. Sukupuolella on tapana asettua. Vain joillakin se jää liukuvaksi. Anna sille vielä aikaa, vaikka nyt tuntuisikin varmalta.

PS. Kuulostin ehkä niiltä ”oot liian nuori, et voi tietää” -tyypeiltä, mutta sukupuolen liukuvuus on vähän eri asia. Se on joillakin osa identiteetin löytämistä.

Verkkari

Moikka!

On hienoa, että kirjoitit ja kysyit neuvoa sinulle tärkeästä asiasta.

Kerroit viestissäsi, että haluaisit kertoa ystävillesi ja ehkä myös perheellesi siitä, että olet genderfluid. Kerroit, että ystäväsi ovat sanoneet hyväksyvänsä sinut sellaisena kuin olet, mutta et tiedä miten kertoisit heille sukupuoli-identiteetistäsi. Kerroit myös pohtivasi, keille perheenjäsenille voisit jakaa olevasi genderfluid.

On hienoa, että sinulla on läheisiä ympärillä, ketkä ovat kertoneet hyväksyvänsä ja välittävänsä sinusta sellaisena kuin olet. Olet rohkea, kun haluat jakaa läheistesi kanssa sinulle tärkeän osan itsestäsi. Voi tuntua luontevammalta kertoa esimerkiksi ystäville tai yhdelle perheenjäsenelle ensin, ja sitten miettiä yhdessä, miten ja milloin, muille läheisillesi asiasta voisi puhua. Kertomista ei kuitenkaan tarvitse kiirehtiä, vaan on tärkeää, että teet sen omaan tahtiisi.

Voit kertoa sukupuoli-identiteetistäsi esimerkiksi kirjeen tai viestin avulla. Näin pystyt miettimään rauhassa, miten haluat asiasta kertoa. Kerroit miettiväsi, miten voisit selittää ystävillesi, mitä genderfluid tarkoittaa. Esimerkiksi SETA:n (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen järjestö) nettisivuilta löytyy tietoa sukupuolen moninaisuudesta: https://seta.fi/sateenkaaritieto/sukupuolen-moninaisuus/muunsukupuolisuus/ . Myös täältä Nuortenetistä löytyy tietoa erilaisista sukupuoli-identiteeteistä: https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/

Kerroit, että pelkäät veljesi kiusaavan sinua identiteetistäsi. Jokaisella on oikeus elää omana itsenään ilman kiusaamista. Sinulla on oikeus päättää, kenelle haluat kertoa olevasi genderfluid ja jos veljellesi kertominen ei tunnu turvalliselta, niin sinun ei ole pakko sitä jakaa. Jos kuitenkin haluat kertoa hänelle, niin aikuisilla on velvollisuus puuttua, jos hän kiusaa sinua identiteetistäsi. Silloin kannattaa rohkeasti kertoa asiasta esimerkiksi äidillesi tai äitipuolellesi tai muulle turvalliselle aikuiselle, kuten koulun terveydenhoitajalle tai kuraattorille.

Jos tarvitset vertaistukea läheisille kertomiseen tai sukupuolesta keskustelemiseen, löytyy esimerkiksi SETA:lta erilaisia nuorten keskusteluryhmiä sekä puhelinneuvontaa. Voit myös aina soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (puh. 116 111). Jos mieluummin kirjoittelet, niin voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Muista, että olet arvokas juuri sellaisena kuin olet ja tukea on aina saatavilla <3 Ihanaa ja aurinkoista viikkoa!

emt

Sama juttu mulla! Oon itekki ehkä gender fluid tai joku sen tyyppine ja haluisin tosi kovasti kertoo muille mut en vaa viittii/uskalla ja mietin mitähän ne ajattelis musta jos tietäis, kuitenkii alkais vihaamaan mua tai jotai. Joten tarviin kans apuun tulkaa pliis auttaa meitä ja tsemppii sulle ja muille!!

Spageli

no joo, ite ehkä odottelisin. Ite ”olin” ennen sitä mieltä etten ole tyttö taikka poika, joten ajattelin olevani vähän siitä väliltä, mutta en nykyään koe enää olevani sellainen, oon.. tyttö. Mutta joo saattahan se olla että olet gender fluid, kaikki on erilaisia :)

Olen tymhä

Mikä on genderfluid?

Vastaa aiheeseen: miten kertoo jollekki et oon genderfluid?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top