Siirry sisältöön
Let me die

Oon 15v tytgö ja kärsiny ylipainosta koko elämän. Ain aon koitettu laihdutus kuureja ja eri liikjnta tapoja mut mikään ei toimi. En muista ees milloon painoin vähemmän ku 110kg.

Kaikki puhuu pelkkää paskaa siitä ku sanotaan et on sisältä mula kaunis. Ei sisällöllä oo mitään väliä jos ulkopuolelta on valtava läski kasa.

Oon koittanu ite syyä vähemmän ja harvemmin. Syömisen jälkeen oksentamaan ruuat pois ja liikuntaa. Paljon liikuntaa ja ruuan pois oksentamksta. Se ei oo bulimiaa se on vaan tapa laihduttaa. Ei kannata miettii et kelpaan tälläsenä ees kellekkään. Ku kaikki kattoo sun kehoo niinku jotain paska läjää nii itse runnolla ei oo mitää vitjn väliä. Jos oot laiha niin kaikki tuhat kertaa hyvin. Jos oot läski nii joko laihutat tai kärsit. Se on fakta.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,
Kirjoitat sinua akuutisti painavasta ja pitkään kestäneestä murheesta: ylipainosta. Se on todellinen ja vakavasti otettava ongelma, hyvä että avasit keskustelun. Et nimittäin ole ainoa nuori, joka siitä kärsii ja mitä varhaisemmassa vaiheessa saat painosi kuriin, sen parempi yleisen terveytesi kannalta. Tiedät varmasti ylipainon vaikutukset elimistöllesi, vaikket niistä nyt puhukaan.

Et kerro painosi vaikutuksesta fyysiseen elämääsi – mitä liikuntaa, miten usein ja kuinka pitkään kerrallaan jaksat liikkua – etkä ruokavaliostasi. Sanot kokeilleesi useita laihdutuskuureja ja yrittäneesi syödä vähemmän ja harvemmin, mutta vaikka laihduttaa niin silloin on tärkeätä syödä säännöllisesti, jotta aineenvaihduntasi toimii. Tärkeätä on se mitä syö. Voisitkin aloittaa ruokatottumustesi muuttamisesta ja söisit yhtä usein kuin ennenkin, mutta rouskuttaisit porkkanoita tai omenoita, kokojyvä-näkkäriä ja vaikka kukkakaalia raakana välipaloina?

Myös herkkuja kannattaa itselleen suoda säännöllisesti, jotta uusien elintapojen kanssa eläminen ei tunnu liian ankealta. Niiden kun on tarkoitus olla pysyviä ja itsensä voi ns. psyykata tykkäämään terveellisistä asioista ja vastaavasti inhoamaan epäterveellisiä. Alku on usein haasteellisin laihduttamisessakin; sitten kun ensimmäiset kilot ovat karisseet, siitä saa puhtia jatkaa ja seuraavat kilot lähtevät ehkä jo kivuttomammin. Oksentaminen kannattaa lopettaa alkuunsa, se nimittäin saa vain aineenvaihduntasi sekaisin, pilaa ajan mittaan hampaat ja saattaa aiheuttaa uudenlaisia terveysongelmia.

Me synnymme kaikki eri kokoisina ja meidän ihannepainomme vaihtelee suuresti pituutemme ja luustomme rakenteen mukaan. Vaikka länsimainen media välittääkin usein toisenlaista kuvaa, totuus on, että ihminen on kauneimmillaan omassa luonnollisessa painossaan eikä kaikkien kuulu olla hoikkia. Mikä sitten onkaan tavoitteesi, onnea matkaan! Jos haluat pitää meitä ajan tasalla edistymisessäsi, voit kirjoittaa myös nettikirjeen tai avata kahdenkeskisen chatin, silloin kun palvelu on auki (su-ke 17h-20h)

Terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miten laihtua OIKEASTI

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top