Siirry sisältöön
Nimetön

Aloitin juuri ylä asteen elokuussa [osa tekstistä poistettu] Minua kiusattiin minun entisessä koulussa ja pelkään kovasti että se tapahtuu täällä Suomessa kanssa. Siinä välissä oli kanssa poika ongelmia jotka vain pahensi tätä viiltelyä. Minä seuraan kavereita vain koulussa ja olen se tylsä tyttö joka ei oo olenkaan hauska. Ihmiset ei vaan ymmärrä miltä tää tuntuu!

MLL Ylläpito

Hei,

kirjoitit vakavasta asiasta, johon tarvitset aikuisen tukea ja apua. Itsensä satuttaminen on aina vakava ja huolestuttava asia ja se kertoo pahasta olosta. Ansaitset voida hyvin ja saada apua tähän ja myös pelkoosi kiusaamisesta.

Oletko jutellut vanhemmillesi huolistasi? Olisiko lähipiirissäsi ketään luotettavaa aikuista, jota voisit lähestyä? Koulussa sellaisia ovat esimerkiksi terveydenhoitaja ja kuraattori. He haluavat auttaa ja ovat siellä juuri Sinua varten. Jos kiusaamista ilmenee, rohkaisen sinua kertomaan siitä heti opettajalle tai jollekin muulle koulun aikuiselle. Jokaisen kuuluu saada käydä koulua rauhassa, ilman pelkoa kiusatuksi tulemisesta. On ymmärrettävää, että menneisyyden kokemukset saattavat kummitella mielessäsi, mutta välttämättä ja toivottavasti uudessa koulussasi kiusaaminen ei jatku.

Jos haluat jutella nimettömänä luotettavan aikuisen kanssa, voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 (puhelu on maksuton). Puhelin on auki ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Voit myös kirjoittaa koska vaan kirjeen Lasten ja nuorten nettiin, josta saat aikuisen vastauksen.

Tsemppiä Sinulle!!

Nimetön

En ole jutellut vanhemmilleni asiasta ollenkaan olen vain piilotellut käsiäni. Olen yrittänyt puhua serkuilleni jotka ovat jo aikuisia mutta ei ne ole auttanut ollenkaan :( monet mun kavereista on sanonut että kannattaisi mennä puhumaan opettajalle tästä asiasta mutta auttaako se? Mulla ei ole mitään syytä elää enään kannattaisiko mun mennä koulun psykologille puhumaan?

MLL Ylläpito

Sinulla on välittäviä kavereita ja he ovat aivan oikeassa siinä, että sinun olisi hyvä puhua opettajalle tai jollekin muulle aikuiselle asiasta. Uskon, että opettaja osaa auttaa sinua, jos kerrot hänelle rehellisesti olostasi. Opettajan avulla voisit ehkä myös kertoa vanhemmillesi..? Hekin haluaisivat varmasti auttaa sinua, jos vain tietäisivät.

Mainitsit itse koulun psykologin. Hän on myös yksi koulun aikuisista, kenen juttusille voit mennä. Kenet vain koet helposti lähestyttäväksi koulussa, niin mene rohkeasti juttelemaan. Olet kaiken hyvän arvoinen ja asiat voivat aina kääntyä paremmaksi ja olosi helpottaa. Usko pois!

Rohkeutta avun hakemiseen!

Vastaa aiheeseen: Miten lopetan [osa otsikosta poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top