Siirry sisältöön
en ihan nyt hiffaa

varoitus: voi olla triggeröivä trans-sukupuolisille. (osittain tarvitsen teidän mielipiteitä tho)

Tappelin mun veljien kanssa vähän aikaa sitten trans-sukupuolisuudesta.
Ne sano, ettei voi olla trans. [osa viestistä poistettu]

sanoin niille että trans ihmiset kokee itsensä siksi toiseksi sukupuolensa. Veljet sano/kysy että mikä on esim poika? miten määritellään sukupuoli?

En osaa määrittää sukupuolta muuten kun biologisesti. Onko sukupuoli täysin käyttäytymis-sidonnasta? Haluavatko trans-ihmiset vain omistaa toisen sukupuolen sukupuolielimen vai haluavatko he käyttäytyä niinkun vastakkainen sukupuoli? Miten vastakkainen sukupuoli sitten käyttäytyy? Voiko yleistää miten esim tytöt käyttäytyy?

Aivot menny sekasin näitä pohtiessa…

Miten sä määrittelet mikä on poika tai tyttö? Miten sä näet trans ihmiset?

Candy Queen🍭♥️

Itse kyllä määrittelen sen vain biologisesti.

nimimerkki

voi kokea olevansa joku sukupuoli, esimerkiksi joku joka on biologisesti poika voi kokea olevansa tyttö, eli silloin hän on trans tyttö. jotkin trans ihmiset haluavat vaihtaa sukupuolielimensä, mutta sitä ei tarvitse vaihtaa identifioituakseen toisena sukupuolena. monet trans ihmiset esimerkiksi pukeutuvat samalla tavalla kuin muut jotka identifioituvat samalla sukupuolella.
ja kaikki ihmiset käyttäytyvät eri tavalla, eli ei ole tiettyä tapaa miten tytöt tai pojat käyttäytyvät. joku biologinen tyttö saattaa esimerkiksi identifioitua tyttönä, mutta käyttäytyä samalla tavalla kuin monet pojat.

(en oo trans mut näin oon lukenu/kuullu)

rainbow

Moikka!
Ite oon nonbinary ja niille jotka ei tiedä mitä se tarkoittaa:

non-binary/ei-binääri ihmiset voivat tunnistaa itsensä väli- tai erilliseksi kolmanneksi sukupuoleksi, useampaan kuin yhteen sukupuoleen, ei sukupuolta tai heillä on vaihteleva sukupuoli-identiteetti. yms yms..

Suomessa ei vrm ole eri sanoja näille ”sex” ja ”gender” (eli sukupuoli)
”Sex” on se mikä sukupuolielin sulla on ja sen perusteella synnytyksessä sun ”sukupuoli” arvioidaan: ”male”/”female” yms (näin oon ite sen käsittänyt)

”Gender” on sitten se miksikä itse kokee yms. sillä ei ole mitään väliä onko syntynyt ”tytöksi” mutta kokee ittensä pojaksi, silloin on poika.
Jos on syntynyt ”pojaksi” mutta kokee itsensä tytöksi, silloin on tyttö.

ihan normaali asia ja vielä niille transfoobikoille:
tieteessä on ihan tutkittu trans ihmisiä ja se on ihan oikea asia, voit lukea lisää https://fi.wikipedia.org/wiki/Transsukupuolisuus tai https://seta.fi/sateenkaaritieto/sukupuolen-moninaisuus/transsukupuolisuus/

Myös niille jotka sanoo että ”ei non-binary ihmiset oo oikeita, oot tyttö tai poika” blah, blah, blahhhh…

https://seta.fi/sateenkaaritieto/sukupuolen-moninaisuus/muunsukupuolisuus/ tai https://fi.wikipedia.org/wiki/Muunsukupuolisuus

Kaikki pitää hyväksyä ( paitsi jos joku satuttaa toisia ) ihan sama mitä sukupuolta, ihonväriä, seksuaalisuutta, kansallisuutta yms ihminen edustaa

Voitte vastaa mulle jos haluutte, otan kaiken vastaan

Mies

Määrittelen sukupuolen niin, että jos henkilöllä on X- ja Y-sukupuolikromosomi sekä penis, on henkilö mies. Jos henkilöllä on kaksi X-sukupuolikromosomia ja vagina, hän on nainen. Yksinkertaista!

Sitten on niitä, joiden kehityksessä on käynyt jotain hassusti ja kromosomit eivät menekään kuten tavallisesti. Joskus sellaista sattuu, kyllähän joillain ihmisillä puuttuu syntyessään vaikka käsi tai näkökyky tai on ylimääräisiä sormia. Sellainen poikkeustapaus kuuluu minusta siihen sukupuoleen, kumpaa hän enemmän muistuttaa.

No sitten on näitä, jotka ajattelevat sukupuolensa olevan toinen kuin ylläolevan määritelmän mukainen. [osa tekstistä poistettu] Ihmisellä on kuitenkin oikeus olla mitä mieltä tahansa sukupuolestaan, vaikka olisikin niin sanotusti väärässä.

Mielestäni terveessä yhteiskunnassa on miehiä ja naisia, jotka ovat erilaisia ja saavat lapsia keskenään, sukupuolten erilaisuus hyväksytään eikä sukupuolten eroa yritetä häivyttää tai sukupuolten määrää tai määritelmää muuttaa. Sukupuoli on mielestäni lääketieteellinen asia, eikä sen tarvitse vaikuttaa minusta esimerkiksi palkan määrään, työ- tai koulupaikan saantiin, ammatinvalintaan tai äänioikeuteen. Sen sijaan sukupuoli kiistämättä vaikuttaa esimerkiksi synnyttämisen mahdollisuuteen, elinikään, pituuteen ja fyysiseen vahvuuteen ja nämä ominaisuudet taas voivat vaikuttaa siihen, millaisia mahdollisuuksia ihmisellä on. Itse esimerkiksi en pidä poliisiammattikorkeakoulun erillisiä pisterajoja miehille ja naisille tarpeellisena. Minua ei kiinnosta, onko rosvoa kiinni juokseva poliisi mies vai nainen. Minua kiinnostaa se, saako poliisi rosvon kiinni.

Vastaa aiheeseen: miten määritellä sukupuoli

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top