Siirry sisältöön
ruu04

Kirjoitin asiastani jo kirjepalveluun, koska en halua siitä julkisesti avautua yksityiskohatisesti ettei minua tunnisteta.
Kuitenkin, miten olette päässeet sellaisesta yli? Minun kohdallani ei ollut muuta kuin jonkinlaista koskettelua vaikka käskin monta kertaa lopettaa, ja se on paljon pienempi asia kuin jokin raiskaus, mutta jostain syystä nämä tilanteet ahdistavat mua niin paljon. Tilanteet tapahtuivat siis uuden vuoden yönä laivalla ja niitä oli kaksi. Eri miesten kanssa.
Enemmän minua ahdistaa se etten alkoholin takia muista tilanteita kunnolla (join enemmän mitä piti, kaduttaa). En siis voi olla varma onko tilanteissa tapahtunut jotain muutakin mitä en vain muista. Nämäkin asiat mitä muistan ovat tosi hataralla muistikuvalla

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ruu04,

Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa kokemuksestasi tänne Nuortennettiin ja hakea itsellesi tukea ja apua. On myös hienoa kuulla, että olet kirjoittanut nettikirjeen kokemastasi ja pystyt myös sitä kautta käsittelemään pelottavaa tilannetta johon olet joutunut.

Kerrot joutuneesi seksuaalisen ahdistelun kohteeksi ollessasi laivalla. Toiseen ihmiseen kajoaminen ja seksuaalisten tekojen tekeminen, kuten koskettelu ilman toisen lupaa on rikos etkä ole mitenkään tähän syypää. Humalatila tai mikään muukaan seikka ei vaikuta siihen, että sinuun olisi lupa koskea tai muuten loukata itsemääräämisoikeuttasi. Voit olla ylpeä itsestäsi, että olet puolustanut itseäsi, vaikka tilanne on varmasti ollut pelottava ja ahdistava.

Pohdit, miten päästä yli ahdistuksesta sekä epävarmuudesta mitä kaikkea tilanteessa on tapahtunut. Yritä ajatella, että olet nyt turvassa ja että sinä pystyt jatkossa vaikuttamaan siihen, että olet turvassa. Tärkeää on yrittää puhua avoimesti asiasta niin läheisten kuin turvallisen ammattilaisen kanssa. Kun näiden keskusteluiden kautta ymmärrät, että sinua kohtaan on tehty todella väärin, etkä itse ole mitenkään aiheuttanut asiaa, voi asiasta olla pikku hiljaa helpompi päästä eteenpäin.

Mitkä asiat voisivat arjessasi vaikuttaa siihen, että kokisit olevasi turvassa? Mistä asioista sinulle tulee rauhallinen ja turvallinen olo ja ketkä on ne läheiset, joiden kanssa voisit asiasta puhua? Muista, ettei sinun tarvitse hävetä tai piilotella tapahtunutta, et ole tehnyt mitään väärää ja vastuu on aina ahdistelijan, ei sinun!

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p.116 111) ja chatissa olemme tukenasi, jos kaipaat juttuseuraa. Meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Valoisaa vuoden alkua sinulle toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: miten olette päässeet yli ahdistelusta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top