Siirry sisältöön
mieli maassa

moi!
oon siis 13-v tyttö ja häpeen omaa toimintaani ja kehooni. en ymmärrä miten jotkut pystyy vaan mennä kaduilla ja muilla ilman ajattelematta miltä näyttää. se tuntuu vaan jotenki hankalalta olla ajattelematta miltä näyttää(vaikka siltikin pystyisin vaan mennä ja nolata itteni missä vaan) mun ulkonäkö on ollu ongelma mulle jo jonkun aikaa joka on johtanut semmosiin vähän huonompiin juttuihin. mutta asiaan miten voisin laihuttaa nopeasti, kun se tuntuu mahdottomalta? ja jos saisin oman ajattelu tavan/mielen korjattua voisko se jotenki auttaa et olisi motivaatiota esim. vaikka siivota oma huone tai yrittää kunnolla asioissa? kuulin et kannatta juoda kunnolla vettä, ja se vois auttaa jotenki, mut mulle on muutenki vaikeeta yrittää juoda ees mehua tai muuta kun ei ole ruoka-aika. ja se vielä et hedelmät ja marjat on todettu epäterveellisiks vai? tossa jutussa käytän omaa maalaisjärkeeni ja syön niitä sillä en tajua mikä niissä on epäterveellistä. ymmärrän kyllä jos syö mansikoita niin että tulee kuume.
ymmärrän jos oli pitkä teksti. ja toivottavasti joku pystyy vastaamaan ja ymmärtää mua:)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun kirjoitit tänne Nuortennetin keskustelupalstalle!

Onpa kurja kuulla, että häpeät omaa toimintaasi ja kehoasi. Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että sinä olet juuri hyvä tuollaisena kuin olet, vaikka juuri nyt siltä ei tuntuisikaan. <3

Ulkonäköpaineet ovat kuitenkin harmillisen yleisiä ja moni muu saattaa tietämättäsi painia samanlaisten ajatusten kanssa. Et ole siis varmastikaan yksin ajatustesi kanssa! Joskus voi tuntua vaikealta olla vertailematta itseään muihin. Myös sosiaalinen media tuntuu luovan valtavasti ulkonäköpaineita monelle – oletko huomannut, että se vaikuttaisi sinuun? Jos kuitenkin pysähtyy hetkeksi tarkastelemaan ympärilleen, niin saakin huomata, että erilaisia ihmisiä ja kehoja on ihan lukemattomasti erilaisia ja se onkin ihan mahtavaa!

Emme anna täällä Nuortennetissä laihdutusvinkkejä, mutta haluaisin kannustaa sinua ennemmin löytämään itsestäsi hyviä puolia. Mitä kaunista näet itsessäsi ja millaisissa asioissa olet hyvä? Ja mitä ruokaan tulee, niin monipuolinen ruokavalio on kaikista tärkeintä.

Omista vaikeista ajatuksista on myös hyvä jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa! Esimerkiksi omaan kehonkuvaan ja ruokaan liittyvissä ajatuksista voi kertoa kouluterveydenhoitajalle, joka osaa olla tukenasi.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Aurinkoista alkavaa kesää!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: miten olla kunnossa nopeesti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top