Onko mitään vinkkejä miten opiskella kokeisiin?
Lue tai kuuntele tekstiä, tee kirjan tehtäviä, kertaa tunnilla tehtyjä tehtäviä, tee muistilappuja tai muistipeli vaik termeist, kertaa kaverin kaa siin kaikki mitä tulee ny mielee
tee omia muistiinpanoja joka kappaleitten tärkeimmistä asioista, matikassa ja muissa matemaattisissa tee vaa paljo tehtäviä
Instagramissa (jos siellä olet) on paljon hyviä käyttäjiä jotka kertoo opiskelusta. Yksi mitä itse seuraa on brutaalioppiminen.
Kaikkein parhain ja helpoin mutta samalla aikaa vievä keino on ottaa kirja ja tietokone, kirjasta koealue ja kirjoittaa se uudestaan tietokoneelle, tälläin koko koealue tulee käytyä ja sen muistaa huomattavasti paremmin kuin pelkällä lukemisella. Kirjan tekstiä kannattaa tosin tiivistää ja jättää ne osat jotka jo tietää ja osaa pois, näin kun miettii mitä osaa ja mitä ei ne jää vielä paremmin päähän.
Hei!
Itte harjoittelen kokeisiin esim: tekemällä muistiinpanoja kappaleitten tärkeistä asioista (mietin kans muistiinpanoja tehdessä usein, et mikä kappaleen asioista voisi olla kokeessa), lukemalla koealueen kerran läpi, kyselen vanhemmilta kappaleiden asioita tai annan vanhempieni kysellä minulta, jos jokin oppiaine missä on paljon eri termejä, esim: kielet. Peitän termin/sen selityksen ja muistelen mikä oikea vastaus voisi olla.
Varmasti kokeeseen lukutapoja on paljon enemmänkin, mutta tossa ne mitä mää käytän!
Toivottavasti oli apua!
Heiheei!
Itellä on toiminut hyvin ääneen lukeminen ja asioiden ns yhdistäminen toisiinsa tai pohtiminen siinä samalla. Myös värikynällä asioiden merkkaaminen auttaa muistamaan. Kannattaa löytää mukava opiskelu ympäristö ja motivaatio. Myös kannattaa opiskella sen mukaan miltä tuntuu, esim jos on tosi vähän motivaatiota ei kannata yrittää pakolla lukea tai ei ainakaan paljoa.
Heippa!
Psykologisesti ottaen tehokkain tapa opiskella kokeeseen luku-/reaaliaineissa on omien muistiinpanojen tekeminen ja asian selittäminen omin sanoin itselleen tai jollekin toiselle henkilölle. Kielissä taas sanaston kertaaminen kunnes muistijälki syntyy ja mielleyksiköiden luominen (=asioiden liittäminen yhteen, muistisäännöt yms.) sekä tietenkin sanaston ja rakenteiden aktiivinen käyttäminen ovat tehokkaimpia tapoja painaa asiat mieleen. Kokonaisuudet jäävät aina paremmin mieleen kuin yksittäiset yksityiskohdat. Kokonaisuuksien avulla taas on mahdollista muistaa yksityiskohtia, mutta yksityiskohtia muistamalla on harvoin kovin todennäköistä ymmärtää kokonaisuutta, mikäli muistaa ylipäätään yhtään mitään.
Kannattaa siis panostaa kokonaiskuvaan ja kehittää itselle sopivia tekniikoita. Erilaiset kaaviot jäävät mieleen todennäköisemmin kuin sivullinen tekstiä. Kahdesti rauhassa luetun muistaa todennäköisemmin kuin kerran kiireellä päntätyn. Tauottaminen on erittäin tärkeää, sillä opiskelu on aivoille kuluttavaa emmekä pysy todellisuudessa keskittyneenä kuin maksimissaan 30 minuuttia.
Semmonen perus kokeeseenlukutyyli ainaki itellä että käyn koealueen läpi lukemalla kaikki ne kappaleet, sitte teen muistiinpanot jokasen kappaleen tärkeimmistä asioista.
Mulla toimii opiskelun kanssa
– Tauot opiskelun aikana
– Opiskelu aamulla tai päivällä, illalla ei jaksa enää keskittyä
– Nukkuminen, opiskelu on rankkaa, kaikki on helpompaa hyvin nukkuneena
– Itsensä palkitseminen opiskelun jälkeen, esim herkuilla tai muulla mieluisalla tekemisellä
– Muista myös syödä hyvin, ei jaksa opiskella jos on nälkä
Sit suosittelisin myös selvittämään mikä on sulle helpoin tapa oppia, onko se esim piirtäminen, kuunteleminen, muistiinpanojen tekeminen..:) Oppimistyylejä on erilaisia
Ite teen aina silleen että luen kappaleen ja kirjoitan siitä muistiinpanot ja sitte ennen koetta vielä luen ne muistiinpanot siitä paperista