Siirry sisältöön
Mielensäpahoittaja

Nyt joku aika sitten erosin ensimmäisestä kumppanistani. Kumppanilla oli vaihtelevasti tapana lyödä ja käyttää henkistä väkivaltaa mistä aiheutui pieni pelko kyseistä henkilöä kohtaan. [Osa tekstistä poistettu] En ole vieläkään selvinnyt erosta vaikka siitä on jo pidempi aika. Toki itse suhde kesti yli vuoden… En uskalla puhua kenellekään asiasta, koska pelkään että muut pitävät minua heikkona tms. Mikä avuksi, että selviäisi erosta ja pystyisi jatkamaan elämää normaalisti ilman pelkoa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Ikävä kuulla, että olet joutunut kohtaamaan entisessä parisuhteessasi fyysistä sekä henkistä väkivaltaa. Väkivalta kaikissa muodoissa on aina väärin! Ymmärrän hyvin, miksi koet pelkoa entistä seurustelukumppaniasi kohtaan. Myös erosta selviäminen voi ottaa joskus hyvin pitkänkin ajan ja on todella luonnollista, että vielä käsittelet asiaa.

Kerroit, että et uskalla kertoa kenellekään, koska pelkäät muiden pitävän sinua heikkona. Väkivallan käyttö kertoo enemmän entisestä kumppanistasi kuin sinusta. Väkivaltaisen ihmisen tulisi aina saada itselleen apua, eikä väkivalta ole koskaan uhrin vika. Et ole ollenkaan heikko! Mielestäni osoitat rohkeutta ja vahvuutta, kun kirjoitat asiasta tänne Nuortennetin keskustelupalstalle. On myös hienoa, että pohdit, mikä voisi olla avuksi, että pystyisit jatkamaan taas normaalia elämää ilman pelkoa. Olet ottanut jo ison askeleen eteenpäin kohti parempaa!

Miltä sinusta tuntuisi käsitellä ajatuksiasi jonkun luotettavan ja turvallisen ihmisen kanssa? Sinun ei tarvitse selvitä yksin ja sinulla on oikeus saada tukea itsellesi. Joskus omien kokemusten, tunteiden ja pelkojen käsitteleminen jonkun toisen kanssa, voi auttaa eteenpäin.

Jos olet koulussa, voit mennä juttelemaan asiasta esimerkiksi kouluterveydenhoitajan, -kuraattorin tai -psykologin kanssa. Voit myös varata ajan terveyskeskukseen ja kertoa, että tarvitset keskustelutukea. Tärkeintä on, että sinun ei tarvitse olla yksin ajatustesi kanssa ja saat keinoja normaalin elämän jatkamiseen.

Nollalinjalla on maksuton auttava puhelin, jonne voit soittaa nimettömästi ja kertoa kokemastasi väkivallasta: https://nollalinja.fi/

Voit myös soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jossa voit jutella nimettömästi ihan mistä aiheesta tahansa. Voit tulla myös chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miten selvitä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top