Siirry sisältöön
emt

Koulussa on jo pitkään puhuttu, että jokasella on oma tapa oppia: lukemalla, kuuntelemalla tai kirjoittamalla. Mutta mun ongelma on se, etten oo ite huomannu yhdenkään toimivaksi. Sillä ei oo yleensä väliä kuinka hyvin mä luen kokeeseen, jos mä en oo hyvä siinä aineessa niin mä en vaan osaa ihan sama kuinka paljon mä opiskelen.
Samalla tavalla myös kun oon hyvä jossain aineessa, mun ei edes tarvi vaivautua opiskelemaan kun saan kokeesta ysi puolen edes opiskelematta.
Miten mä oikeen selvitän millanen oppija mä oon? Kun haluisin oikeesti parantaa niissä aineissa mitä mä en osaa, mut en tiedä yhtään miten.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä! Jos et tiedä, millainen oppija olet, niin on täysin mahdollista, että opit monella tavalla eikä mikään niistä nouse yli muiden. Luulen, että olisit muutoin huomannut, jos alkaisit tekemään mieluusti vaikka visuaalista miellekarttaa tai vaikka loruttelisit ääneen nimiä, vuosilukuja tms. Yleensä ihminen alkaa toimia luonnostaan itselleen parhaalla tavalla.

En siis stressaisi, jos mikään opiskelutapa ei nousisi yli muiden. Ja jos joku asia tuntuu vaikealta oppia, niin voithan kokeilla opetella sitä monella tapaa: piirtämällä/kirjoittamalla, äänittämällä omaa puhettasi ja kuuntelemalla sitä ja sitten ihan vain lukemalla. Sillä tavalla se jäisi monella eri aistilla mieleesi ja voisi olla näin tehokas tapa oppia.

Olemme täällä aivan tavallisia aikuisia, joten jos haluat ammattilaisen vastauksen kysymykseesi, niin ehkä koulusi opo tai psykologi osaisi auttaa sinua tässä?

Toivottavasti pystyt kuitenkin nyt vielä lomailemaan rauhassa ja jättämään kouluasioiden pohdiskelun syksymmälle.

Oikein hyvää kesän jatkoa sinulle!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miten voi selvittää millanen oppija on?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top