Siirry sisältöön
Hämmentyny…

Nosiis. Oon tämmönen 13v tyttö uusimaalt ja mulla on joku outo halu auttaa nuoria joilla on esim. masennuksen oireita ja niitä jotka on yksin. Tää on reaalimaailmassa mulle vaikeaa koska uskon että annan ihmisille sellasen kuvan että oon oikee ämmä vaikka en tarkottais mitään pahaa. Kai se vaan on sellanen reaktio ku ei oo aikaa miettiä mitä on tekemässä… Jokatapauksessa oon nyt lukenu jo jonki aikaa näitä kaikkia viestejä mitä ihmiset on laittanu tänne ja mulle tulee jotenki masentava fiilis siitä kun ihmiset ei tunne saavansa olla iloisia… Niissä tilanteisa yleensä vaan haluisin mennä halaamaan niitä jotka joutuu ajattelemaan nii…😣Voiko joku antaa vinkkejä mitä pitäs tehä, oonko aivan liian syvällinen, vai pitäskö vaan jättää muut rauhaan koska en kuitenkaa halua saada ihmisiä tuntemaan että niillä on huono elämä (joka ei siis ole totta koska kaikkien elämästä voi saaha paremman) oon ihan hämmentyny… mitä teen vai teenkö mitään!?😟

Kata, verkk@ri

Hei,

Se on tosi hieno piirre ihmisessä että tuntee empatiaa ja haluaa ymmärtää ja auttaa niitä joilla on vaikeaa. Se on todella tärkeää ja maailmaan tarvittaisiin enemmän just sellaisia ihmisiä kuin sä!

Tietysti joskus voi olla todella kinkkinen tilanne jos toinen ei halua ottaa apua vastaan eikä itse ymmärrä tarvitsevansa sitä. Jos siinä tilanteessa menee tuputtamaan omia neuvoja, voi pahimmassa tapauksessa mennä välit rikki pitkäksi aikaa tai jopa kokonaan. Minullekin on käynyt niin, ihan vain koska joskus tuppaudun vähän liikkaa auttamaan toisia.

Me molemmat kuitenkin tarkoitetaan pelkästään hyvää eikä siinä ole mitään pahaa, että välittää.
Jos näet ihmisen, joka vaikuttaa yksinäiseltä tai masentuneelta niin kannattaa ehkä lähestyä ensiksi vähän varoen, esimerkiksi kysymällä vain että miten menee ja olla vain ystävällinen niin kuin olisit kenelle tahansa. Jos/kun keskustelu menee syvällisemmäksi, voi sitten vaikka sanoa jotain sellaista, että kaipaisiko hän juttuseuraa tms?

Yksi tapa auttaa ihmisiä on myös Nuortennetin toiminta. Täällä voi kirjoittaa eri aiheista, päivittää somekanavia tai lyhyen verkkotukioppilaskoulutuksen jälkeen toimia verkk@rina ja vastailla keskustelupalstalla sellaisten nuorten viesteihin, jotka ovat itse pyytäneet apua :) Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan? Olisit lämpimästi tervetullut <3

Infoa:

Askeleet Nuortennetin toimittajaksi:

– Lue tiimien kuvaukset ja mieti mikä tiimi sinua kiinnostaisi eniten.
– Lue kyseisen tiimin eettiset ohjeet ja pohdi voitko sitoutua niihin.
– Jos vastasit ”kyllä”, ota yhteyttä Nuortennetin Reettaan, mielellään sen mukaan mistä tiimistä olet kiinnostunut. Voit olla meihin yhteydessä sähköpostilla (reetta.pauni(a)mll.fi, teksti- ja WhatsApp -viestillä (050 464 1085) tai Nuortennetin somekanavien kautta.
– Olemme sinuun yhteydessä ja kyselemme vielä hieman lisätietoa. Tässä vaiheessa pyydämme myös huoltajasi sähköpostiosoitteen, jotta voimme lähettää hänelle viestin siitä, että olet pyytänyt mukaan toimintaan sekä pyydämme häneltä luvan osallistua.
– Huoltajasi luvan jälkeen lähetämme sinulle linkin, jonka kautta voit liittyä Nuortennetin Slack-kanavalle. Slack toimii keskustelualustana kaikille toimittajillemme ja siellä suunnittelemme toimintaa sekä esimerkiksi jaamme somevuorot. Slack toimii sekä sovelluksena että selaimessa.
– Ja sitten hommiin!

LISÄÄ TIIMEISTÄ TÄMÄN LINKIN TAKAA:

Nuortennetin toimittajatiimien kuvaukset

<3 Kata

Vastaa aiheeseen: Miten voin auttaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top