Siirry sisältöön
masentunut

oon 14v tyttö ja masentunut..en uskalla pyytää apua..mitä teen..? itken joka päivä ja syyllistän
itteeni ja mietin kuinka paska ihminen olen vaikka muut väittää etten ole..[osa tekstistä poistettu]..ja nyt taas..koska kulta jätti..oon itkeny monta päivää sen takia..en omista kavereita..en ole koskaan omistanut ko ehkä pari..mut ei niille voi puhuu..en voi luottaa ihmisiin tän eron jälkeen..oon eläny pienestä asti yksin..musiikin avulla..oon kokenu perhe väkivaltaa ja traumoja siitä sain..en oo pystyny puhuu kellee muulle perheväkivallasta ko miun nykysel exäl..[osa tekstistä poistettu]..mitä enää täällä teen? kaikki katoaa mun elämästä..oon hävittäny ittenikin..en enää jaksa tätä..vielä masennus tähän kaiken pääl..

MLL Ylläpito

Hei,

voi miten tekisi mieli halata sinua! Olet kokenut kovia ja kipeät menneisyyden haavat vaativatkin aikaa parantuakseen. Toivon, ettet enää joudu kokemaan perheväkivaltaa??

Paska tai syyllinen et missään nimessä ole. Kuulostaa siltä, että mielesi on tällä hetkellä (ja ollut ehkä pidempäänkin) niin matalalla ja synkkä, ettet näe itsessäsi hyviä asioita ja nyt eron myötä elämä ja maailma näyttävät vieläkin harmaammalta. Voisitko ajatella, että synkät ja negatiiviset ajatukset itsestäsi ja toivottomuus ovat mielesi aiheuttamaa vääristymää? Oikeasti sinä olet ihana ja arvokas sekä syytön siihen pahaan ja ikäviin kokemuksiin, joita olet joutunut kokemaan. Ajan ja avun kanssa sinusta voi alkaa tuntua paremmalta!

Elämääsi sinun tulee jatkaa itsesi vuoksi. Sinulla on niin paljon nähtävää ja koettavaa vielä tässä elämässä. Vaikka tähän asti elämässäsi olisi ollut enemmän vastoinkäymisiä, olet kuitenkin elänyt vasta pienen hetken ja tulevaisuudella voi olla sinulle vaikka mitä ihanaa, yllättävää ja valoisaa annettavaa! Moni ihminen on kokenut kovia lapsuudessaan ja nuoruudessaan ja tuntenut toivottomuutta, mutta kuitenkin selviytynyt niistä kokemuksista ja lopulta elänyt suurimman osan elämästään onnellisena ja vastoinkäymisten vahvistamana esimerkiksi kyennyt auttamaan muita kovia kokeneita. Sinulla on mahdollisuus myös onneen ja mielenrauhaan.

Nyt sinun tulisi löytää itsestäsi uskallusta hakea itsellesi apua. Luuletko, että voisit löytää sisimmästäsi rohkeutta siihen? Jos sinun tulisi valita yksi aikuinen lähipiiristäsi, jolle voisit puhua tai kirjoittaa kirjeen, jossa kerrot pahasta olostasi, niin kuka se olisi? Jos sellaista aikuista ei ole, niin kannustan sinua soittamaan Lasten ja nuorten puhelimeen tai ottamaan yhteyttä chatissa. Siellä voisit yhdessä aikuisen kanssa miettiä, mikä olisi paras keino sinulle hakea apua.

Kun koulu taas alkaa, siellä on ainakin aikuisia, ketkä voivat ja haluavat auttaa sinua. Kouluterveydenhoitaja ja kuraattori ovat niitä aikuisia, keiden puoleen voit kääntyä. Mutta jos olosi on niin paha, että tarvitset jo nyt isommin apua, olisi sitä syytä myös löytää. Parhaiten se onnistuisi aikuisen avulla, mutta voit itsekin varata ajan omalta terveysasemaltasi soittamalla ajanvaraukseen ja kertomalla, että haluaisit päästä juttelemaan jonkun aikuisen kanssa, koska on niin paha olla ja mietit jopa niinkin synkkiä, mistä viestissäsi mainitset. Kunhan et jää yksin!

Hae voimaa edelleen musiikista! Sillä on todellakin mieletön vahvistava vaikutus! Mistä muista asioista saat edes hieman iloa ja mielihyvää?

Rohkeutta, jaksamista ja halauksia sinulle!

masentunut

äää..voisin harkita apua..ihan totisesti..viimestään ko koulut alkaa..ja hyvää mieltä miulle tuo se ko saan juosta iha hullun lailla..ja piirtää murheet paperille!

MLL Ylläpito

Ihana kuulla, että ajattelet voivasi harkita avun hakemista. Kannustan siihen lämpimästi! Silloin kun olo on tosi kurja, niin voisiko ajatella, että voiko avun hakemisessa hävitä mitään ja voiko olo ainakaan huonommaksi siitä mennä?

Liikunta onkin hyvä mielen nollaus-/puhdistuskeino. Kun juoksee ja vaikka keskittyy hengitysrytmiin, ei muille ajatuksille jää tilaa. Liikunta tuottaa myöskin endorfiinia, eli hyvän olon hormonia. Samaten kannustan tuohon piirtämiseen, koska sekin on tapa purkaa tunteita ja ajatuksia johonkin konkreettiseen tai ihan vaan keskittyä johonkin muuhun tekemiseen.

Tsemppiä sulle!

masentunut

nii..totta..yritän hankkia apua jos rohkenen! mut kiitos ko tääl jaksetaan kuunnella♡ ootte hyviä ihmisiä.oikeesti.kiitos.

Vastaa aiheeseen: moi..masennus..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top