Siirry sisältöön
rainbow

Nii että tossa jonkin aikaa sitte kysyin et voiko v!!ltelyyn oll koukussa? ja se siirrettiin sinne päivystäjä mukana osalle mutta siihen ei oo nyt kuulunut mitään vastauksia sieltä päivystäjiltä että nii mietiskelin vaan että mikä tilanne siellä :)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei rainbow!

Hyvä, kun laitoit viestiä ja kyselit viestisi perään!

Viestit käydään aina huolella läpi ennen julkaisua ja siksi julkaisuissa voi välillä kestää. ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstan viestit julkaistaan aina samaan aikaan vastauksen kanssa ja tästä syystä tällä palstalla julkaisuviive on usein muita palstoja pidempi. Jos siis viestiä ei ole vielä julkaistu, niin kannattaa tulla myöhemmin tarkastamaan uudestaan.

Nyt itseasiassa viestisi hetki sitten julkaistiin ja siihen on vastattu. Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Outotunne

Oon ymmärtäny et joo, tai se voi olla vähn niinku pakkomielle tai sellanen.

Jos teet sitä nii muista pliis kertoo siitä vaikka täällä nuortennetissä jollekin, joka voisi auttaa. Mutta, jos muuten vaan mietit nii tässä sulle oli vastaus.

Kysy siltä! 14v, muija

Alotin eilen oon koukussa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen pahoillani, että olosi on niin huono, että olet päätynyt satuttamaan itseäsi. Viiltely vapauttaa elimistöön morfiinin kaltaisia hormoneja, jotka voivat tosiaan aiheuttaa koukuttumista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö siitä voisi päästä eroon. Usein se vaatii kylläkin apua joltain ammattilaiselta.

Olisi tärkeää tietää, mikä aiheuttaa sellaista pahaa oloa, mitä on vaikea sietää. Kun olo paranee, tarve itsensä satuttamiseenkin lakkaa. Jos jokin tietty asia aiheuttaa pahaa oloa, on tietenkin tärkeää saada parannus tuohon asiaan. Kohteleeko joku sinua huonosti? Onko sinulle tapahtunut jotain, mistä syytät itseäsi, vaikka se ei olekaan sinun syysi? Juttelu näistä asioista jonkun aikuisen kanssa usein auttaa.

Pyydänkin, että kerrot jollekin aikuiselle, että voit huonosti. Ja jos vain tiedät, mistä paha olo johtuu, kerro sekin. Lähes kaikkiin asioihin voidaan vaikuttaa ja saada sillä tavalla elämäsi ja tilanteesi paremmaksi. Mutta yksin asioiden muuttaminen ei välttämättä onnistu. Se, että satutat itseäsi, kertoo minulle siitä, että se on tällä hetkellä ainoa asia, millä tavalla osaat nyt itseäsi auttaa. Tarvitset siis muilta ihmisiltä apua käyttää toisenlaisia keinoja olosi parantamiseen.

Jos sinulla on välittävät vanhemmat, kerro heille hankaluuksistasi. Tai kerro koulusi ammattilaisille – terkkarille, kuraattorille, kouluvalmentajille, keitä omassa koulussasi onkaan. He ovat siellä sinua varten ja haluavat auttaa, jos vain kerrot heille tarvitsevasi apua. On tärkeää, että voisit alkaa voida paremmin.

Jos haluat harjoitella puhumista tai kertoa tilanteestasi ensin jollekin tuntemattomalle, voit soittaa meille numeroon 116 111. Palvelumme on auki joka päivä eikä soittaminen maksa sinulle mitään. Voit myös tulla juttelemaan chattiin, joka on auki joka ilta klo 17-20 tai kirjoittaa meille nettikirjeen. Toivon, ettet jää yksin, vaan käännyt jonkun aikuisen puoleen. Halaan sinua täältä lämpimästi ja uskon, että kaikki muuttuu vielä paremmaksi!

Lämpöisin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Moikka, yks kyssäri

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top