Siirry sisältöön
[nimimerkki poistettu]

Mua itteeni pelottaa mun veli kun se on aivan jäätävä psykopaatti. Se on viimesen 3 viikon aikana heittäny mua tuolilla ja lyöny nyrkillä päähän kolme kertaa. En saa öisin unta, koska nään painajaisia siitä että se tappaa mut. Sitten jokaisen keskustelun se alottaa mun haukkumisella ja sitten jos haukun takas niin se käy kimppuun. Vanhemmat vaan sanoo että ”Normaalia että veljekset tappelee.” Anyways mun pointti oli se että miten saa helpointen oman veljen laitokseen (se on ollu jo kerran.)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

kiitos viestistäsi, hyvä kun kirjoitit.

Oli kurja lukea, että joudut kotona pelkäämään henkistä ja fyysistä väkivaltaa veljesi taholta. Se ei kuulosta normaalilta, eikä ole hyväksyttävää. On tosiaan tavallista, että sisarussuhteissa riidellään monia muita ihmissuhteita enemmän. Henkinen ja fyysinen väkivalta eivät kuitenkaan ole tavallista, eikä niiden kanssa tulisi joutua elämään.

Sisarussuhteissa saa läheisekseen henkilön, jota ei voi valita. Vaikka sisaruksia monesti (mutta ei aina) yhdistää yksi tai useampi vanhempi, ovat sisarukset silti kukin omanlaisiaan ihmisiä. Kun eletään lähellä, toisen kanssa on tekemisissä jatkuvasti, eikä toiseen pääse ottamaan etäisyyttä. Tällaisissa tilanteissa ei ole ihmekään, että välillä syntyy riitoja, vaikka arki sujuisi välillä hyvinkin. Miten sinulla ja veljelläsi, onko teillä koskaan hyviä hetkiä yhdessä? Tai onko ollut parempia aikoja joskus aikaisemmin?

Sisaruuteen liittyy myös toinen puoli. Sisaruksissa on mahdollisuus hyvin läheisiin koko elämänpituisiin ihmissuhteisiin. Parhaimmillaan sisaruudesta voi tulla elämään voimavara, sellainen ihminen, joka on aina rinnalla ja tukena. Aina näin ei kuitenkaan käy, joskus eri syistä vain on parasta olla etäällä.

Kuulostaa siltä, että ainakin tällä hetkellä kotonasi on välillä turvatonta olla. Kodin pitäisi olla paikka, jossa on turvallista, jossa voi kerätä voimia ja voidaan hyvin. Henkinen ja fyysinen väkivalta ei kuulu kotiin.

Kysyit viestissäsi, miten saisit helpoiten oman veljesi laitokseen. Sellaista valtaa sinulla ei ole käytettävissäsi, niin kurjalta kun se ehkä juuri nyt kuulostaa. Päätöksen sijoituksista tekee aina sosiaalialan ammattilainen, sosiaalityöntekijä arvioituaan perheen tilanteen. Usein ennen sijoitusta pyritään perhettä auttamaan muilla keinoin, esimerkiksi erilaisin tukipalveluin. Sinä voit kuitenkin vaikuttaa perheesi tilanteeseen. Mitä ajattelet, jos kävisit puhumassa koulusi kuraattorille tilanteestanne? Voisit näyttää vaikka viestin, jonka kirjoitit tänne ja tämän vastauksen. Voisitte yhdessä hänen kanssa miettiä, miten kotitilannettasi voidaan parhaiten auttaa. Hän on ammattilainen ja voi auttaa sinua edistämään asiaa.

Voit myös aina kirjoittaa, chatata tai soittaa meille. Löydät lisätietoa palveluistamme sivun alalaidan chat-palkista tai etusivun painikkeesta soita, kirjoita tai chattaa.

Kaikkea hyvää tulevaan kesään toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mua itteeni pelottaa mun veli

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top