Siirry sisältöön
kiusattu

Mulla tuli riitaa mun tyttöpuolisen kaverin kanssa ja sit sen poika ystävä ja sen kaverit jotka on kiusannut mua aiemminkin aikoo hakata mut huomenna koulussa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi. On rohkeasti toimittu, kun tulit kysymään apua. Hienoa, ettet jäänyt yksin pohtimaan asiaa! Näin, että viestisi on saapunut muutama päivä sitten. Toivon todella paljon, ettei tilanne johtanut kuulemiasi uhkailuja pidemmälle. Et kuitenkaan ole ansainnut millään tasolla tulla kohdelluksi kuvailemallasi tavalla. Kenelläkään ei ole oikeutta satuttaa sinua sanoin tai teoin.

On harmi kuulla, että teillä on ollut kaverisi kanssa riitaa. Ei silti ole laisinkaan sallittua, oli kyseessä millainen riita tahansa, että sitä alettaisiin fyysisellä väkivallalla tai uhkailuilla selvittelemään. Kuvailemasi tilanne täyttääkin rikoksen merkkejä. Väkivalta itsessään on rikos – samoin on laiton uhkaus.

Kerroit, että nämä uhkailuja esittäneet ovat aiemmin kiusanneet sinua. Olen todella pahoillani, että olet joutunut kiusaamisen kohteeksi. Oli tällä kertaa kyse sitten uhkailemisesta tai fyysisestä väkivallasta, niin siihen olisi hyvä puuttua mahdollisimman pian.

Olet toiminut rohkeasti kirjoittamalla tänne keskustelualueelle. Toivoisin sinulle rohkeutta ottaa ongelma esiin myös lähelläsi olevan luotettavan aikuisen kanssa. Hän voisi auttaa sinua tekemään ilmoituksen koululle.

Voit myös itse ottaa aiheen esiin opettajan kanssa. Opettajalla on lain mukaan velvollisuus puuttua kiusaamiseen. Muita mahdollisia apuja ovat niin koulukuraattori kuin kouluterveydenhoitaja. Aikuisen kanssa voitte myös yhdessä miettiä, onko uhkauksista hyvä ilmoittaa myös poliisille.

Mikäli asiasta kertominen tuntuu vaikealta, niin voit ottaa avuksi Huoli puheeksi –lomakkeen, joka löytyy tämän linkin takaa: http://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/huoli-puheeksi-lomake/ . Lomakkeesta voit rastittaa kaikki mieltäsi painavat asiat ja aloittaa keskustelun näyttämällä sitä vaikkapa vanhemmillesi. Olet myös mitä tervetullein juttelemaan eri palveluittemme kanssa. Tavoitat meidät puhelimitse, chatin välityksellä tai kirjepalvelun kautta.

Toivon sinulle oikein paljon voimaa ja valoa tulevalle. Olet mitä ihanimman kuuloinen nuori: ansaitset elää myös ilman pelkoa ja huolta tulevista koulupäivistä.

Paljon lämpöä jouluun ja tulevalle vuodelle toivottaen,
Lasten ja nuortennetin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mua kiusataan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top