Siirry sisältöön
Surullinen

Oo siis 12v 5 luokalla. Ja mun yks rinnakkaisluokkalainen kiusaa mua. Aina välillä ilman syytä haukkuu neekeriksi nigaksi nekruksi jne. Tänäänkin pölli multa rahaa ja haukku neekeriksi. Mun tekisi mieli joskus vaan hakata se ihan huolella mut se on aika vahva niin en uskalla. Mulla on muutenki ongelmiin koulutyössä ja mulle on todettu masennus ja opettajaki ei näytä välittävän vaikka oon jääny jälkeen. [osa tekstistä poistettu]

Nimetön

Olen tosi pahoillani siitä, mitä olet joutunut kokemaan.

On ymmärrettävää, että tilanne ahdistaa sinua, mutta rikkomalla esineitä tai hakkaamalla “haukkuja” koulussa tai jossain muualla, ei voi ratkaista tilannetta. Tämä “haukkuja” kuulostaa minusta ehkä hieman epävarmalta ja ehkä hänen omat motiivinsa toimia niin kuin hän toimii, voivat olla osoitus tietämättömyydestä ja pelosta jotain sellaista kohtaan, joka on hänelle itselleen vierasta.

Olisi tärkeää, että juttelisit asiasta koulussa opettajalle, kuraattorille tai terveydenhoitajalle. Jos sinusta tuntuu, ettei opettaja välitä niin ehkäpä voisit puhua kuraattorille näistä asioista? Keskustelemalla tilanteesta voi päästä asiassa eteenpäin. Keskusteluun voisi pyytää mukaan “haukkujan”. Asiaan pitää saada muutos. Kenelläkään ei ole oikeutta haukkua toisia minkään henkilökohtaisen ominaisuuden perusteella. Keskustelussa voisit ottaa esille oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja toisen kohtelemisen samoin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Asettuminen toisen asemaan voi myös havahduttaa “haukkujan”. Miltä sinusta tuntuisi, jos sinua kohdeltaisiin näin? – on aina hyvä kysymys kysyä “haukkujalta”.

Kerroit, että sinulla on todettu masennus. Päättelen siitä, että sinulla on hoitokontakti, missä toivottavasti pystyt puhumaan asioistasi ja jollain tasolla pystyt myös ratkaisemaan joitain asioita.

Hyvä, että otat aktiivisesti myös yhteyttä vaikkapa tänne. Se kertoo siitä, että sinulla on halu ratkaista ongelmiasi.

Toivottavasti näistä sanoista on sinulle jotain apua. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja kaikesta huolimatta ihanaa ja aurinkoista kesää!

Ystävällisin terveisin
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mua kiusataan koulussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top