Siirry sisältöön
omenamehu

Oon 6lk tyttö ja oon koulussa aika hiljanen.Meidän luokalta melkein kaikki pojat kiusaa ja haukkuu mua vaikka oon ihan saman lainen kun muut.Kouluun on ikävä mennä kun tietää että kaikki pojat alkaa hokemaan mun nimeä vääristettynä ja mulla r-vika jonka takia ihan mitä vaan sanon ne toistaa sen oudon kuulosesti.IHAN joka päivä saan kuulla tällasta:sä oot ruma,et osaa sanoa ärrää,sun isi on ojajuoppo,sun veljet ei osaa lasketella… ja sitten koulussa monella on jumppapallot penkin sijasta niin ainaku ne menee mun ohi ne potkii mun jumppapalloa tai heittelee mua jonku muun pallolla.Ihan sama mitä teen ne alkaa nauramaan mulle ja heittämään läppää musta.Jätän niitten takii luokkaretkenki väliin ja oon niin ilone ku me lähetään turkkiin eikä mun tarvi kärsii niitten takii kokonaiseen viikkoon.tätä on jatkunu yli vuosi…;(.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,
kerroit koulussa kokemastasi kiusaamisesta. Pojat haukkuvat ja ilkeilevät sinulle ja irvailevat r-viastasi päivittäin. Ja tätä on jatkunut yli vuoden. Sinun ei mitenkään pidä joutua kärsimään tällaista koulussa. Kiusaamisesta pitää aina kertoa jollekin aikuiselle. Koulussa se on opettaja, terveydenhoitaja tai kuraattori. Oletko pystynyt kertomaan asiasta vanhemmillesi? He voisivat olla yhteydessä opettajaan, ja sitten saada tämän loppumaan.

Ymmärrän, että kiusaamista ei aina ole helppoa kertoa aikuisille. Mutta rohkaisisin sinua kuitenkin puhumaan tästä koulussa. Jos olet joskus aikaisemmin jutellut jollekin aikuiselle koulussasi, niin nyt kiusaamisen jatkuessa voisit ehkä mennä puhumaan jonkun toisen henkilön kanssa. Ja kertomaan rehellisesti, että kiusaaminen jatkuu edelleen ja on päivittäistä.

R-vika saadaan melkein aina korjattua. Voisit mennä puhumaan siitä terveydenhoitajan kanssa, ja samalla kertoa, että tästäkin sinua kiusataan koulussa. Jos et saa häneltä aikoja puheterapeutille, niin terveydenhoitajan kautta saisit varmaan harjoituksia, joita toistelemalla saisit itse ärräsi muuttumaan tavalliseksi. On myös yksityisiä puheterapeutteja, joiden luokse voi mennä harjoittelemaan ärrää. Voisit kysyä vanhemmiltasi, jos heidän olisi mahdollista maksaa muutama harjoituskerta sinulle. Puheterapeutti antaa sinulle harjoituksia, joita sinun pitäisi tehdä muutaman kerran päivässä. Näin äänesi muodostumista ohjataan vähän eri paikkaan suuontelossa, ja r-kirjain alkaa kuulostaa enemmän “suomalaiselta”. Kannattaa kokeilla, onnistut varmaan.

Hienoa, että kirjoitit tänne ja kerroit kokemuksistasi. Uskallat varmasti olla yhtä rohkea koulussa ja kertoa kiusaamisesta jollekin aikuiselle. Uskon, että saat apua sitä kautta!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mua kiusataan liikaa….

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top