Siirry sisältöön
Kiusattu 011

Moi. Haluisin apua v11ltelyn ja kiusaamisen kannalta.Oon 011.

Mua kiusataan siis netissä mun ulkonäöstä, esim. hiuksista, nenästä yms.

Ja se on mennyt niin pahaksi että oon alkanut v11llellä itteeni…
Enkä enää tiiä miten lopettaa sitä koska jäin ’koukkuun’ siihen koska se auttaa pakenemaan niitä kauheita tunteita jotka mulla on päässä.. Eli siis kaikkea sitä mitä mulle on sanottu ja miten mua on kiusattu.

Ja siitä jää myös jälkiä enkä osaa oikeen peittää niitä millään. Oon yrittänyt mutta ei onnistunut.
Ja v11ltelen myös kun ei oo ketään kelle puhua siitä että mua kiusataan..
Koulussa mulla ei oo kavereita enkä ihan kelle vaan vois kertoa tästä..

Ja tänään se kiusaaminen netissä on vaan pahentunut. Mulle on tullu monta ihmistä sanomaan kys (K1ll YourSelf) ja se tuntuu tosi pahalta ;(

Toivoisin että joku vois auttaa tai jutella mun tunteista.. Moikka.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Kiusattu 011!

Kiitos viestistäsi. Jos joutuu kokemaan kiusaamista ja on niin huono olla, että satuttaa itseään, niin silloin onkin hyvä hakea tukea. Oli myös ikävä kuulla, ettei sinulla ole koulussa kavereita. Toimit todella hienosti, että kirjoitit tänne haluavasi apua!

Kiusaaminen on aina väärin, tapahtui se sitten netissä tai muualla. Toivon kovasti, että pystyt kiusaamisesta huolimatta muistamaan, että sinussa ei ole mitään väärää, vaan olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet. Usein kiusaajien ikävät kommentit saattavatkin kertoa siitä, että heillä itsellään on jollakin tavalla huono olla. Huono olo ei kuitenkaan oikeuta ikinä kiusaamiseen!

On myös todella kurja kuulla, että vointisi on mennyt niin huonoksi, että olet alkanut viiltelemään. Kuten kirjoititkin, niin usein itsensä satuttaminen on juuri se keino, jolla yritetään helpottaa omaa sisäistä pahaa oloa. Itsensä satuttamisen tilalle olisi kuitenkin tärkeää löytää muita, turvallisia keinoja pahan olon helpottamiseksi. Itsensä satuttamiseen tulee aina saada apua, eikä asian kanssa pidä jäädä yksin!

Kiusaamiseen ja itsensä satuttamiseen tulee aina saada apua aikuiselta. Mainitsit, että sinulla ei ole ketään, kenelle puhua ja tämä oli ikävä kuulla! Olisi tärkeää, että joku turvallinen ja luotettava aikuinen tietäisi tilanteestasi. Tuleeko sinulle itsellesi mieleen tällaista aikuista, joka tuntuisi turvalliselta ja luotettavalta? Voisiko se olla oman perheen aikuinen, joku sukulainen tai joku koulun työntekijöistä?

Koululla on myös ammattilaisia, joiden tehtävänä on nimenomaan auttaa oppilaita erilaisissa vaikeissa tilanteissa. Tällaisia ammattilaisia ovat esimerkiksi koulukuraattori ja -terveydenhoitaja. Myös tutulle opettajalle voi kertoa. Koulun ammattilaisten kanssa jutteleminen on luottamuksellista. Kiusaaminen ja viiltely ovat sellaisia asioita, joissa he osaavat auttaa sinua. Heille voit myös kertoa, että sinulla ei ole ketään kaveria koulussa. Kuraattorin tai terveydenhoitajan luona voi varmasti mennä ihan käymään tai heille voi varmasti laittaa myös viestiä ja kertoa, että sinulla on asia, josta haluat jutella. Löytyisiköhän heidän yhteystietonsa esimerkiksi koulun ilmoitustaululta tai nettisivuilta?

Jos asian kertominien ääneen tuntuu alkuun liian vaikealta, niin voit kokeilla myös kirjoittaa asiasi paperille tai lähettää viestin puhelimestasi. Voit näyttää tekstin tai lähettää viestin sille aikuiselle, kuka tuntuu sinusta turvalliselta.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. Näissä palveluissa pystyt juttelemaan luottamuksellisesti ja nimettömästi. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tärkeä ja arvokas! Ethän jää yksin asian kanssa. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mua kiusataan netissä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top