Siirry sisältöön
Kookos🥥

Mua on ahdisteltu netissä tän viikon maanantaina. Tein valituksen siitä tyypistä, mut sille ei oo vieläkään tehty mitään. Kerroin kuitenki mutsille, ja se sanoi: ”netissä on paljon tuollaista.” En tunne sitä ahdistelijaa, mut ihan hirveitä juttui se kirjottaa mulle ja vielä koko sivustolle:(. Se sivusto oli suomi24. Se oli noin 40-60 vuotias, joka ahdisteli. Siitä lähtien on ollut enemmän ahdistusta, koska se vei mut vielä muillekkin sivuille, joissa myös ahdisteltiin tosi kovasti! Ahdistaa. Mitä pitäis tehdä???

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Kookos🥥!

Kiitos viestistäsi!

Ahdistelun kohteeksi joutuminen ei ole ikinä uhrin vika ja olen todella pahoillani, että olet joutunut sellaista kokemaan. Olet kuitenkin toiminut itse tilanteen jälkeen todella hienosti ja esimerkillisesti: olet tehnyt henkilöstä valituksen ja kerroit äidillesi.

On normaalia, että tuollaisen jälkeen voi jäädä itselle ahdistunut olo vielä pitkäksikin aikaa. Omien vaikeiden ajatusten kanssa ei tulisikaan jäädä yksin, vaan olisi tärkeää puhua asiasta vielä jollekin turvalliselle aikuiselle. Voisitko mennä äidillesi vielä puhumaan ja kertoa, että asia vaivaa mieltäsi edelleen? Asiasta voi mennä juttelemaan myös esimerkiksi opettajalle, koulukuraattorille tai vaikka nuorisotyöntekijälle.

Ahdistelusta voi tehdä valituksen lisäksi myös rikosilmoituksen. Sen voit tehdä itse tai ottaa jonkun aikuisen siihen tueksi. Voit tehdä myös matalalla kynnyksellä ilmoituksen Pelastakaa Lasten Nettivihje-palveluun: https://www.pelastakaalapset.fi/kehittamis-ja-asiantuntijatyo/nettivihje-ja-seksuaalivakivallan-ennaltaehkaisy/ilmoita/

Jos haluat purkaa ajatuksiasi vielä nimettömästi ja luottamuksellisesti, niin voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mua on ahdisteltu netissä:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top