Siirry sisältöön
:)

Moi, oon nyt 15v tyttö ja tulin kertoo siitä mitä mun elämässä on tapahtunu.
Eli siis mä oon tuntenu yhen pojan vähän alle vuoden, ja oon tykänny siitä koko ajan ku ollaan tunnettu. Vähän yli 2kk sitten, se kerto mulle että tykkää musta mut mä olin alkanu sillon jo pääsee siit yli mut ku kuitenki viel tykkäsin siitä ni sit aloin miettii yhessä oloo ja sit noin kk sitten päädyttiin yhteen. Ja se oli siis kertonu mulle kaikkee että kuinka paljon tykkää musta ja että ei ikinä kyllästy muhun yms. Mut kuitenki noin 9 päivää sitten, se jätti mut :( ja olin ihan sika surullinen. MUT NYT se haluu mut takasin, ja ku mä vieläki tykkään siitä, mut sit tavallaan tykkään kans yhestä toisesta.. ni en tiiä mitä teen. Ja muutenki ku sillon ku me tutustuttiin ja kerroin hänelle mun tunteista ni hän ensin friendzonas mut ja sit sanoki että ei oo varma tykkääkö musta vaan kaverina ja sit tykkääki musta ihan sikana ni tää on ollu aika sekava on off tilane.. mä en tiedä mitä tehä, koska muutenki hän osaa olla tosi toksinen mut sit tää toinen henkilö kenestä tavallaan tykkään ni on ihan sika mukava mut oon tuntenu hänet aika vähän aikaa.. pliis apuaaaa!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi!

Kiitos viestistäsi! Ihmissuhdeasiat voivat välillä pistää ajatukset sekaisin ja olon hämmentyneeksi. Silloin onkin hyvä, että voi jakaa ajatuksiaan jonkun kanssa. Hienoa siis, että päätit kirjoittaa tänne Nuortennettiin.

Moni kokee elämänsä varrella sydänsuruja ja erot voivat olla tosi rankkoja. Olet ymmärrettävästi ollut surullinen eronne jälkeen, sillä välititte toisistanne varmasti kovasti ja sitten yllättäen tulikin ero. Eron jälkeen voi ottaa oman aikansa ennen kuin mieliala alkaa kohentumaan ja omat ajatukset alkavat selkiytymään.

Ei ole ollenkaan epätavallista, että saattaa tykätä samaan aikaan useammasta eri ihmisestä. Ihastumisen ja tykkäämisen tunteet ovat ihania, mutta samaan aikaan tuollaiset tilanteet saattavat kuitenkin pistää omat ajatukset sekaisin. Teillä on yhteistä historiaa entisen poikaystäväsi kanssa ja hänessä varmasti on edelleen tallessa ne piirteet, joihin hänessä tykästyit. Kuitenkin varmasti teidän on-off-tilanteenne vaikuttaa taustalla ja mainitsit lisäksi, että hän osaa olla toksinen. Samaan aikaan olet alkanut tykkäämään toisesta ihmisestä, jonka olet tuntenut vasta vähän aikaa, mutta hän vaikuttaa tosi mukavalta.

On tosi ymmärrettävää, että et oikein tiedä, mitä tehdä ja aina mitään yksiselitteistä vastausta ei olekaan. Tuntuuko sinusta, että pystyisit ottamaan hieman etäisyyttä asiaan, jotta saisit rauhassa itse pohtia asioita? Saisit rauhassa miettiä, mitä itse kaipaat parisuhteelta ja seurustelukumppanilta. Jokaisella ihmisellä on varmasti ne omat haasteensa hyvien puolien lisäksi ja suhteissa voi tulla välillä eteen haasteita. Tärkeintä onkin, että haastavista asioista pystyy toisen kanssa keskustelemaan. Toivon, että muistat myös sen, että sinä ansaitset hyvää kohtelua ja tulla kuulluksi.

Se voi joskus auttaa, jos voi purkaa ajatuksiaan jonkun oman läheisen ihmisen kanssa. Omien ajatusten kertominen jollekin toiselle voi tuoda itselle uusia näkökulmia ja oivalluksia. Joskus voi olla myös hyvä hetkeksi ottaa hetkeksi taukoa asiasta. Tuntuuko sinusta, että pystyisit välillä keskittymään myös sellaisiin asioihin, joista saisit piristystä tämän kaiken keskelle?

Jos haluat vielä yleisesti lukea seurusteluun ja ihmissuhteisiin liittyvistä asioista, niin pääset lukemaan niitä täältä: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/seurustelu/

Jos taas tuntuu, että haluat vaihtaa ajatuksiasi vielä lisää anonyymisti, niin myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi soittaa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Mukavaa kesän alkua ja toivottavasti ajatuksesi kirkastuvat!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mun elämän ongelmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top