Siirry sisältöön
Slay [nimi poistettu]

moi oon 13 vuotias ja asun [paikkakunta poistettu]. mulla ei oo ikinä ollu kavereuita ja haluisin vaa kuo##a ku kukaan ei hyväksy mua. oon ehk bi ja sitäkään mun luokkalaiset ei hyväksy. oon viille##y jo ainaki vuoden ja mun käsivarret on ihan täynnä haavoja. EN IKINÄ VOI MENNÄ UIMAAN TAI TEHÄ MUITAKAAN NORMAALEJA ASIOITA KOSKA MULLA ON NII RUMA KEHO!! antakaa vinkkejä!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, ettei sinulla ole ikinä ollut kavereita ja voit niin huonosti, että satutat itseäsi.

Ymmärrän, että yksinäisyys ja tunne siitä, ettei tule hyväksytyksi, voivat olla tosi raastavia. Toivoisin voivani auttaa sinua. Olet ihana ja oikeanlainen juuri tuollaisena kuin olet ja haluaisin niin kovasti, että sinut nähtäisiin ja joku saisi sinusta hyvän ystävän.

Vaikka sinulla ei olekaan ollut vielä kavereita, uskon että löydät sellaisia kyllä. Olisi tosi tärkeää, että pystyisit tuntemaan olosi hyväksi ja arvostetuksi. Tarkistin, että paikkakunnallasi toimii Tyttöjen talo, missä on paljon erilaista toimintaa. Sinne ovat kaikki tervetulleita omina itsenään. Miltä se kuulostaa, uskaltautuisitko käymään siellä joku päivä?

Tietääkö kukaan, että olosi on niin huono, että satutat itseäsi? Toivon, että pystyisit tukeutumaan johonkin läheiseen ihmiseen näiden asioiden kanssa, sillä puhuminen tutkitusti auttaa. Ymmärrän, että pahan olon edessä voi olla tosi voimaton. Toivoisin, että voisit silloin ajatella lempeästi itsestäsi, tehdä kehollesi hyvää ja helliä sitä miten ikinä vain keksit. Erityisesti vaikeissa hetkissä ansaitsisit hellyyttä, rakkautta ja huolenpitoa.

Ymmärrän hyvin, että uiminen ja kesävaatteissa oleminen voi tuntua vaikealta, jos ihossa on jälkiä ja arpia. Niiden hoitamiseen voit kysyä kaupasta neuvoa, sillä on olemassa tuotteita, jotka haalistavat arpia. Tietenkin toivon, ettet satuttaisi itseäsi tai jos niin vielä päädyt tekemään, niin saat hoidettua haavat niin, etteivät ne tulehdu. Ethän epäröi soittaa päivystykseen, jos niiden kanssa tulee ongelmia tai et saa vuotoa tyrehtymään?

Millainen koti sinulla on? Pystytkö olemaan siellä oma itsesi, kertomaan pahasta olostasi ja pyytämään tukea ja apua silloin kun sitä tarvitset? Toivoisin niin kovasti, että näin olisi. Silloin voisit pyytää jotakuta silittämään, rapsuttamaan tai hieromaan sinua, kun vointisi on huono tai lähtemään kanssasi vaikka luontoon kävelemään tai istuskelemaan.

Jos kukaan ei vielä tiedä, niin uskaltaisitko joskus kertoa jollekin? Jos puhuminen kotona on vaikeaa, koulussa olevat ammattilaiset auttavat sinua. Voisitko varata ajan joko kuraattorille tai terkkarille? Voisit laittaa viestiin vaikka, että olet yksinäinen, viillät itsesi ja ajattelet kuolemaa. Jos sinusta tuntuu, että puhuminen näistä asioista on vaikeaa, voit kertoa senkin viestissäsi.

Toivoisin, että voisimme jatkossakin olla tukenasi. Voisitko joku päivä soittaa meille? Tai tulla chattiin juttelemaan? Kolmas mahdollisuus on kirjoittaa meille nettikirje. Kaikkiin yhteydenottoihin vastaa MLL:n kouluttama vapaaehtoinen. Jos haluat jutella chatissä erityisesti ammattilaisen kanssa ja useamman kerran saman ihmisen kanssa, voit varata ajanvarauschatin. Kaikki nämä palvelut ovat maksuttomia ja anonyymejä ja löydät ne täältä Nuortennetistä.

Toivottavasti myös muut nuoret löytäisivät tämän viestisi ja lähettäisivät sinulle terveisensä. Olet ihana ja elämäsi tulee vielä kääntymään paremmaksi, usko vain!

Halaan sinua nyt kovasti ja toivon, että jatkat juttelua etkä jatkossakaan jää yksin näiden asioiden kanssa.

Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: mun itsetuhosuus:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top