Siirry sisältöön
Atsushi fan ^_^

Okei siis oon aika uus yhteen kouluun. Alotin viime syksynä. Sain kavereita (joita vihaan btw mutta se on ihan eri asia) joiden kanssa siedän olla. Mutta aina kun ne kuulee että on joku koe tai jotain ne sanoo jotain ”oikeesti hyppään kohta katolta” tai ”vittu tapanko itteni”. Ja ne ei tarkota sitä. [Osa tekstistä poistettu] ihan oikeitten ongelmien takia ja kyllä vituttaa kun noi tekee tollasia vitsejä. En kyllä meinaa sanoo niille mitään siitä kun en oo sellases asemas että voisin menettäö kavereita mutta silti.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun kirjoitit! Sinulla on ollut syksyllä isoja muutoksia, kun olet mennyt uutena kouluun. Olet onnistunut saamaan kavereita, mutta on ikävä kuulla, että et oikein viihdy heidän seurassaan.

Kirjoitit, kuinka kaverisi vitsailevat itsemurha-aiheella ja se ymmärrettävästi vaivaa sinua. Voi olla, että moni, joka vitsailee tällä aiheella, ei ehkä hoksaa ajatella asiaa sen enempää. On varmasti monia ihmisiä, ketä tämä aihe tavalla tai toisella koskettaa, eivätkä muut siitä tiedä. Kerroit, että olet itse ollut itsetuhoinen ja onkin tosi ymmärrettävää, että vitsit tästä aiheesta tuntuvat erityisen pahalta. On tosi ikävää, että olet joutunut kuulemaan vitsejä tästä aiheesta!

Ikävä kuulla, että sinusta tuntuu, että asiasta sanominen voisi mennä siihen, että menettäisit kaverit. Sinulla on oikeus sanoa, jos sinusta ei tunnu hyvältä kuulla vitsailua jostakin tietystä aiheesta, mutta samaan aikaan ymmärrän, että asiasta voi olla vaikea sanoa. Joskus se voikin yllättää, että kaverit ottavatkin asian ihan hyvin, jos jostakin jutusta huomauttaa ystävällisesti. Jos kuitenkin huomauttaminen ei tunnu hyvältä ajatukselta, niin olisi kuitenkin tärkeää, että ajatuksiaan voi purkaa jollakin muulla tavalla – kuten olitkin nyt hienosti tehnyt kirjoittamalle tänne! On myös hyvä puhua ja tukeutua johonkin lähipiirissä olevaan turvalliseen ja luotettavaan aikuiseen.

Oli surullista kuulla, että olet voinut niin huonosti, että olet ollut itsetuhoinen. Oletko saanut apua ja onko sinulla ollut itsetuhoisia ajatuksia viime aikoina? Pahaan oloon ja itsetuhoisuuteen tulee aina hakea ja saada ammattilaisen apua. Olisi hyvä myös, jos pystyisit jollekin luotettavalle aikuiselle puhumaan myös kaveritilanteestasi ja noista ajatuksista, mitä itsemurha-aiheiset vitsit herättävät.

Täältä voit lukea lisää siitä, miten voi puhua huolistaan ja miten apua voi hakea: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, joissa voit jutella ihan mistä aiheesta tahansa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tärkeä ja arvokas! Muista, että ansaitset ympärillesi ihmisiä, keiden seurassa sinun on hyvä olla! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

En ees tiiä

Teidän et jotkut sanoo ihan täysin vaan läpällä sen, mutta se on tosi yleistä rt tollasta läppää heittää varsinkin ne keillä on mt ongelmii tms, mullahan siis on kaikkee, sh, mt, ehkä ocd ja mä sanon tollasta läppää, en oikeestaan tiiä miks koska im ei oo hyvä asia ja oon joskus meinanne tehä sen ja mul on vaikeeta tms, mutta en ees tiiä, joskus ihmisillä keillä on vaikeeta heittää siitä asiasta läppää et tulis parempi mieli.

Vastaa aiheeseen: Mun kaverit tekee itsemurha vitsejä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top