Siirry sisältöön
Agressivegoth

No silloin kun mä suutun kunnolla niin mä käyn tosi väkivaltaseks lyön potkin tönin varsinkin mun äitiä ja mulle viimeinen niitti oli [osa viestistä poistettu] mä en enää tiiä mitä teen kun mä voin vielä satuttaa muita niiku oon joskus tehny ja mulle on todettu joku autismi kirjoon kuuluva juttu

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!
Olet rohkea, kun otit yhteyttä tänne meille. Ilmeisesti pelästyit reaktiotasi ja tekoasi. Se taisi myös aiheuttaa itsellesikin mielipahaa.

Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu mihinkään. Sen varmaan tiedätkin ja ehkä juuri siksi kirjoititkin tänne. Sinun on ilmeisesti vaikea hallita impulsseja ja se taas saattaa liittyä kertomastasi autismin kirjon ongelmasta, joka sinulla on todettu. Äitisuhde on usein sekä hankala että ihana. Äiti on läheisin ihminen lapselle ja vielä nuorellekin ja hänelle on helppoa ja turvallista suuttua. Nyt kuitenkin olit satuttanut sinulle tärkeää ihmistä, äitiäsi, ja mikäli ymmärsin oikein, pelkäät omia reaktioitasi tulevaisuudessa. Itsehillintää ja aggressionhallintaa voi oppia ja opetella esimerkiksi mielenterveystalon oppaasta.

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/aggression_tunteen_omahoito/Pages/aggressio_hallintaan.aspx

Sinun olisi varmasti myös hyvä keskustella asiasta asiantuntijan esimerkiksi terapeutin kanssa. Jos sinulla ei ole vielä hoitosuhdetta sinun pitäisi ottaa yhteyttä joko koulusi terveydenhoitajaan tai vastaavaan ja sitä kautta selvittää mistä voisit saada keskusteluapua.

Kesäterveisin
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mun yli menevä agressio

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top