Siirry sisältöön
Unilable👸🏻👑👠📿💍🎖🏆🥇🎁🎀🎉🎊🎆🎇✨🌈

Mä kuolen ku kukaan ei välitä musta.
Kaikki vaan sanoo et matkin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa kurja kuulla, että sinulla on tunne ettei kukaan välitä sinusta. Uskon, että on ihan varmasti olemassa ihmisiä, joille olet tärkeä, mutta jotka eivät osaa sitä sinulle näyttää. Olet varmasti tärkeä esimerkiksi perheenjäsenillesi. Voisitko kertoa heille, että sinusta tuntuu ettei kukaan välitä sinusta? Ehkä se herättää heidät pohtimaan sitä, miten he sinua kohtelevat.

Entä tuo kiusaaminen: vieläkö sitä jatkuu? Ovatko aikuiset yrittäneet puuttua siihen? Jokaisessa koulussa pitäisi olla lain mukaan suunnitelma kiusaamisen ehkäisemiseksi ja koulun aikuisten vastuulla on huolehtia siitä, että saat käydä koulua rauhassa ja turvallisin mielin. Olisikin tärkeää, että kertoisit heille kiusaamisesta niin usein ja niin monelle aikuiselle, kunnes se saadaan loppumaan. Kukaan ei saa kohdella sinua huonosti!

Jotkut pitävät tosiaan matkimista ärsyttävänä, mutta toisaalta jos monet ihmiset tykkäävät esimerkiksi samanlaisista vaatteista, kuunteleva samaa musiikkia tai aloittavat saman harrastuksen, ei kyse ole matkimisesta. Onkohan kyseessä väärinkäsitys, jonka voisi oikoa? Oletko yrittänyt sanoa, ettet ole matkinut ketään? Toisaalta jotkut tuollaiset asiat saattavat unohtua nopeastikin, kun tulee uusia tapahtumia ja asioita.

Toivon, että rohkenisit ottaa nämä sinua vaivaavat asiat esiin. Toivon sydämestäni myös, että sinulla on lähelläsi edes yksi ihminen, jolle voit uskoutua ja kertoa kaikenlaisista harmeista, joita meille jokaiselle tulee elämässä vastaan. Sinä olet tärkeä ja elämäsi on tärkeä, vaikka nyt voikin tuntua siltä, että kaikki on huonosti. Luota siihen, että asiat menevät parempaan suuntaan, kun saat puhuttua niistä ja selvitettyä väärinkäsitykset.

Jos edelleen olet surullisella mielellä ja haluat juttukumppanin, niin voit minä tahansa päivänä soittaa meille! Olemme auki joka päivä eikä puhelu maksa sinulle mitään. Numero on 116 111 ja soittaa voi niin usein kuin haluaa. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä chat ja kirjepalvelu, jos mieluummin kirjoitat asiasi.

Paljon tsemppiä sinulle, olet tärkeä!
Sinua halaten,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mut on hylätty ja mua kiustaan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top