Siirry sisältöön
anonyymi

mul on nyt muutama kysymys, joihin toivoisin vastauksia. oon siis 15-v ja mul on nyt vuoden pyöriny päässä se et voisin olla autisti. jos olisin niin kaikki tuntuis niin loogiselta ja kävis järkeen.
okei siis ne kysymykset, pliis vastaa jos ei oo liian henkilökohtasta!
1. kuinka kauan tutkimuksissa kesti?
2. kuka oli henkilö joka alko epäillä että olisit autisti?
3. kuinka paljon tutkimukset makso?

voit vaikka kertoa sun special interestin kanssa tähän loppuun jos haluut :D

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei anonyymi,

Kiitos viestistäsi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle. On hieno ajatus hakea vertaistukea ja tietoa asiasta, joka pohdituttaa sinua!

Kerrot pohtivasi, voisiko sinulla olla autismi. Autismin kirjo on joukko neurologisia kehityshäiriöitä, jotka usein ilmenevät jo lapsuudessa. Autisminkirjon henkilöllä on usein haasteita kommunikaatiossa ja sosiaalisissa suhteissa. Toisaalta usein autismiskirjon henkilö voi olla erityisen lahjakas ja taitava jossakin omassa mielenkiinnon kohteessaan, kuten matematiikassa tai musiikissa. Jokainen on kuitenkin oma yksilönsä ja siinä missä toinen tarvitsee paljon apua ja tukea arjessa, voi toinen elää täysin itsenäistä elämää.

Oletko mahdollisesti puhunut epäilyksistäsi kenenkään aikuisen kanssa? Saat asiaan varmasti tukea ja apua läheisiltäsi ja lisäksi esimerkiksi terkkari on koulussa tukenasi, mikäli sitä kaipaat! Mikäli päädytte lähteä selvittämään asiaa tarkemmin, tulee aika varata lastenlääkärille, joka kertoo teille tutkimuksesta tarkemmin.

Aurinkoista kevättä toivotellen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: myöhemmässä vaiheessa diagnosoituja autisteja?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top