Siirry sisältöön
Janus

Tätä on vähän vaikea selittää, mutta tunnen siis jonkinlaista vihaa välillä. Olen oikeasti ystävällinen, rauhallinen ja iloinen ihminen, mutta jonkun syyn takia tunnen negatiivisia tunteita joitain ihmisiä kohtaan – en siis aina, mutta välillä.

(HUOM. En halua loukata yhtään ketään. Hyväksyn sinut kuka ikinä oletkin. Haluan selittää, mitä minun päässä voi liikkua, sillä luulen että tämä voisi helpottaa)

[Osa tekstistä poistettu]

Olen konservatiivisesta että isänmaallisesta perheestä. Äiti on vanhanaikainen, joten se ei tykkää jos puhutaan seksuaalivähemmistöistä (esim pienenä en saanut sanoa homo-sanaa, koska se on ”ruma sana”.)

Isä hyväksyy seksuaalivähemmistöt sekä joitain maahanmuuttajia, mutta on ”rajansa kullakin”.

Mutta nyt kuitenkin siihen yhteen suurimpaan ongelmaan – ihannoin väkivaltaa sekä Venäjän ankaria lakeja.

Olen halunnut kostaa kaikille niillekkin, jotka ovat minua vaikkapa hiukan syrjineet. Minulla on aina se ensimmäisenä ajatuksena, että – Väkivalta on kaikkiin ratkaisu” vaikka ei se loppujen lopuksi ole..

Elämä kulkee muuten erinomaisesti. Halusin nyt vain kertoa tän jutun, että voisin vähän lohtua näistä ajatuksista. En halua kertoa näistä vanhemmille, koska se olisi melkoista penalttya.

Mistä nää ajatukset voi johtua? Pelaan jotain väkivaltaisia pelejä sekä olen oppinut elämään siinä ”mies ja nainen”-oppiin ja olen kristitty, joten nää saattaa selittää ehkä jotain, emmää tiiä.

Noh, olkaa mitä ootte, mulla ei ole vastaan pannettavaa.

Hyvää päivänjatkoa!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Kirjoitit, että ystävällinen, iloinen ja rauhallinen, mutta ajatuksesi saattavat joskus olla negatiivisia muita ihmisiä kohtaan. Kirjoitit myös, että suurin ongelmasi on väkivallan ja Venäjän ankarien lakin ihannointi sekä kuinka, olet halunnut kostaa ihmisille, jotka ovat syrjineet sinua.

Ajatukset eivät määrittele sinua, vaan olet myös juuri se ystävällinen, rauhallinen ja iloinen ihminen, joka näkyy myös ulospäin. Ajatuksia voi olla monenlaisia ja joskus ne voivat aiheuttaa itsessä esimerkiksi ristiriitaisia tai epävarmoja tunteita.

Minusta on todella hienoa, kuinka tunnistat omat ajatuksesi sekä sen, kuinka erilaiset asiat saattavat vaikuttaa niihin. Omaa ajatusmaailmaansa on myös mahdollista haastaa ja muuttaa, jos niin haluaa. Se ei välttämättä ole aluksi helppoa, mutta yksi iso askel tähän onkin se, että tunnistaa taustalla olevat vaikuttavat tekijät.

Omista mieltä painavista ajatuksista on tärkeää myös puhua jollekin turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle. Tällainen aikuinen voi esimerkiksi olla sukulainen, kaverin vanhempi, opettaja tai terveydenhoitaja. Puhuminen voi keventää omaa mieltä ja samalla voi saada asioihin myös uusia näkökulmia.

Myös Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) voi jutella ihan mistä tahansa aiheesta! Vaihtoehtoisesti voit tulla myös chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat ilmaisia, luottamuksellisia ja anonyymejä. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Mukavaa kevättä toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Negatiivisuutta sisälläni.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top