Siirry sisältöön
Pusipusi

Tota en ehkä viitti kertoo koko stoorii ku muuten ehkä paljastan liikaa okei noh, siis kaikki alko ku meidän luokalle tuli uus tyyppi juu ja sit enne sitä kaikki jutut oli tasapainos, mut siis sen jälkee alko hirveet riidat (selvitetty jo) mut joo jäin sillo yksin se oli niinku 5 vastaan mä et joo, sitte ne riidat jatku kevääl ja yms yms, aloin olee sen kaa ketä tuli mun luokalle sen nimi täs voi olla vaikka V no mut siis V ja mä oltiin muka kavereita ja sen oikee bestis mite vois sanoo ni myös, sit ku alko 6.lk ni aloitin sen V Kaa kahestaa mut sit se alko olee taas besriksensä Kaa, ja ainii myös henkilö O lähti eri kouluun no mut vaihtelun sit täs kutosel vähä kavereita ja viikko sitte tilanne oli paras maholline! Mut aina joku tulee pilaa mun kaveri suhteet en tykkää siit ja Pam taas oon yksin en oikeesti tiiä mitä teen ku yks meidän luokkalainenki on mulle ihan v*** ilkee ku se matkii mua välil kimeel äänel mut kiitti jos luit kokonaan!! Mut emt mitä teen?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun laitoit viestiä!

Kurja kuulla, että sinulla on ollut kaverihuolia ja olet jäänyt yksin. On normaalia, että kaverisuhteissa tulee joskus riitoja ja erimielisyyksiä, mutta se ei kuulosta mukavalta, että useasti joku on pilannut kaverisuhteesi. Hienoa kuitenkin kuulla, että joitakin riitoja on saatu selvitettyä.

Sekin on normaalia, että elämän varrella kaverit saattavat vaihtua. Joku kaverisuhde saattaa pikkuhiljaa jäädä ja elämään tulee uusia ihmisiä. Jos on useasti jätetty yksin, niin joskus voi olla vaikea luottaa, että uudet kaverit pysyvät. Uskon kuitenkin, että tulet ihan varmasti löytämään sellaisia kavereita itsellesi, keihin voit luottaa ja keiden kanssa sinun on hyvä olla.

Jos kuitenkin kaverisuhteissa on paljon huolia, niin silloin voi olla hyvä joskus ottaa myös aikuinen asioiden selvittelyjen tueksi. Miltä sinusta tuntuisi kertoa kaverihuolista esimerkiksi omalle läheiselle aikuiselle tai opettajalle?

Silloin tulee myös ehdottomasti kertoa aikuiselle, jos joku kiusaa ja käyttäytyy ikävästi. Tuo yksi luokkalainen käyttäytyy todella kurjasti ja epäreilusti sinua kohtaan olemalla ilkeä ja matkimalla. Tuollaiseen käytökseen tulisi aina puuttua ja siksi olisikin tärkeää, että kertoisit tästäkin aikuiselle. Aikuisten tehtävä on puuttua kaikenlaiseen kiusaamiseen!

Täältä Nuortennetin Kaverit-sivulta voit lukea lisää vielä tästä aiheesta ja ehkä saada lisää vinkkejä: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/kaverit/

Jos haluat jutella kaverihuolista tai ihan mistä tahansa muustakin asiasta nimettömästi, niin voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki keskustelut ovat täysin luottamuksellisia! https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Noh aina jään yksin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top