Siirry sisältöön
nuorinainen

Kirjoitan tätä nyt vaikka pitäis taas jo olla nukkumassa tai ainakin iltatoimia tekemässä. Siitä asti kun olen muuttanut omaan kotiin vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan, mulle on tullut nukkumisongelmia. Näitä on nyt ollut 2-3-v. Mua siis alkaa ahdistaa nukkumaanmenoajan lähestyessä. Tiedän että kun kello on tämän verran niin pitäis ruveta iltatoimiin et saa riittävästi unta ennen herätystä aamulla. Tuo ajatus ahdistaa ja yritän rauhoittaa ahdistusta netillä tai tv:llä. Ahdistus katoaa mielestä mutta sitten menee aina niin myöhälle että lopulta kirjaimellisesti kaadun sänkyyn enkä jaksa syödä tai pestä hampaita tms. Vähän niinkuin ”väsytän” itseni etten jaksa enää ahdistua nukkumaan menosta. Mulla ei ole varsinaisia uniongelmia, en herää ikinä yöllä tai mitään. Mut on vaan vaikea hinata itseä sänkyyn. Aamulla myös herääminen ahdistaa, laitan aina vaan torkkua kelloon ja toivon et ei tarttis herätä ollenkaan. Ahdistaa jotenkin herätä tyhjään kotiin ja kun tuntuu et päivä menee taas hujahtaen ja kohta on taas uusi ilta ja uusi nukkumaanmenoaika.

Ärsyttää paljon, koska juuri nyt voisin vielä kääntää tilanteen kun vaan menisin tekemään niitä samperin iltatoimia, mut se ei vaan onnistu :(

Mitä pitäis tehdä? Onko kenelläkään samaa ongelmaa kotoa muuttamisen jälkeen? En ole kehdannut kertoa perheelle kun tämä nolottaa kun olen jo täysi-ikäinen ja mulla on tällaisia 3-vuotiaan ongelmia…

Sitten toinen asia mikä ahdistaa kans on et mulla ei nykyään toimi muisti. Olen nuoresta ollut hajamielinen, mutta nyt se vaan pahenee enkä muista mitään yksinkertaistakaan juttua joka on vaikka samana päivänä tapahtunut. Nyt muistiongelmat on jo aika pahoja, en muista oikeestaan enää mitään. Ja mua ahistaa muistamattomuus ja sit tuntuu et aivot menee oikein kunnolla lukkoon enkä muista sitäkään vähää. Olen melko varma että muistiongelmat johtuu unen vähyydestä. Mua pelottaa hirveesti. Voiko unettomuudesta johtuvat muistiongelmat jäädä pysyviksi? Sehän tarkoittaa sitä et en pystys tulevaisuudessa opiskelemaan tai tekemään työtä tai mitään.

P.s. Kirjoitin saman yhdelle toisellekin keskustelufoorumille ennen kuin löysin tämän. Mut aattelin vielä laittaa tän tännekin, koska täältä varmaan vois saada paremmin tukea.

Vastaa aiheeseen: Nukkumaanmenoaika ahdistaa ja muisti tökkii

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top