Siirry sisältöön
siivekäs

Joo mä oon menossa nuortenasemalle koska olen itsetuhoinen ja mieleni on musta ja niin edelleen. Ja joo apu on hyvää mutta mä en oo ees niin sairas. Ja mussa on pientä sellasta sairasta mutta mä en halua parantua kokonaan. Oon jo parantunut yksin tosi hyvin ja en halua parantua enää. En halua yrittää tehä elämästä kivaa ja ja niinkun en halua mennä sinne ja sitte yhessä tehdä elämästä elämisen arvoista.
En halua parantua kokonaan.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos pohdinnoistasi. Olen iloinen, että käyt juttelemassa nuortenasemalla ja on hienoa, että koet avun hyväksi.

Parantuminen voi olla joskus pelottavaa, jos ei ole varma sen kestävyydestä tai jos tuntuu, että silloin olisi jotenkin velvollinen olemaan koko aika hyvinvoiva ja onnellinen. En tosin tiedä, ajatteletko sinä näin, sillä pelkoja parantumisen suhteen voi olla monenlaisia ja se on hyvin ymmärrettävää. Joskus voi olla myös niin, että oma sairaus ja sen tuoma olo on niin tuttu, ettei siitä siksi haluaisi luopua, jos elämä ilman sitä tuntuu oudolta.

Pystytkö puhumaan ajatuksistasi rehellisesti omalle työntekijällesi? Minusta nuo ovat todella tärkeitä ajatuksia ja toivon, että keskustelette niistä siellä yhdessä ja pohditte, mistä nämä ajatukset tulevat.

Ajattelen, että kukaan ei voi olla koko ajan onnellinen eikä se olisi täyttä elämää lainkaan. Elämään kuuluvat kaikenlaiset tunteet ja tapahtumat, niin hyvät kuin huonot. On hyviä päiviä, huonoja päiviä, iloa ja onnea, mutta myös ärsytystä, surua ja turhautumista. Toivon, ettet siis koe painetta siitä, että et saisi kokea mitään kurjia tunteita tulevaisuudessa, vaikka tervehtyisitkin täysin.

Vaikka sanot, ettet halua tehdä elämästäsi kivaa, niin toivon silti, että tulevaisuutesi olisi jotakuinkin hyvä ja onnellinen ja nauttisit elämästäsi ainakin pääsääntöisesti, saisit viettää aikaa ihanien ihmisten kanssa ja löytäisit oman tapadi elää ja vaikuttaa tähän maailman kulkuun. Olet tärkeä!

Jos kaipaat joskus juttukumppania, olemme täällä kuuntelemassa! Voit soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111 täysin maksutta. Olemme auki joka päivä vuoden ympäri. Lisäksi meillä on joka ilta chat ja voit halutessasi myös kirjoittaa meille nettikirjeen. Chatin ja kirjepalvelun löydät täältä Nuortennetistä.

Kaikkea hyvää sinulle!
Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Nuortenasemalle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top