Siirry sisältöön
Partiolainen

Moi. Yks mun ”kaveri” kutsutaan häntä nyt vaikka Matiksi (se oli tosi ärsyttävä), kerran kertoi minulle, että tykkää minusta ja siitä lähtien se on ollu tosi kiva mulle. Pian mun luokkalaiset alko ärsyttää mua siitä ja valehteli, että ne tuntis sen Matin. Lähdin selvittämään asiaa ja kysyin Matilta, että tunteeko se niitä luokkalaisia ja vastaus oli ei. Tämän jälkeen hän kysyi minulta ”Miksi kysyin?” Ja selitin hänelle, että minua huijattiin. Hän vastasi ok ja laittoi sydän emojin siihen viestin perään. En vastannut tähän. Pian Matilta alkoi tulemaan mulle viestejä ”Haista p*ska” ja ”vihaan sua” ja ”oot ruma”. Sen jälkeen en vastannut, mitään ja itkin. Olin parhaan ystäväni luona ja hän lohdutti minua. Sitten Matti laittoi minulle viestiä ”Nuo viestit laittoi minun kaveri”. En voinut enää luottaa siihen. Kerroin asiasta vanhemmille, mutta asia jäi pyörimään päähän ja en haluaisi mennä ensi viikolla [yhteiseen harrastukseen], koska hän on siellä. Tämä harmittaa minua paljon, olen menettänyt luottamukseni häneen, koska hän on valehdellut aiemminkin. En tiedä miten minun pitäisi suhtautua asiaan. Päivystäjät, voitteko auttaa?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Onpa tosiaan kurja tilanne. Ensin tuo, että luokkalaisesi kiusasivat sinua ja valehtelivat sinulle, sitten Matin kaverin laittamat viestit, jotka satuttivat sinua. (Ellei sitten Matti tosiaan itse laittanut niitä viestejä.) Hyvä kuitenkin, ettet jäänyt pyörittelemään asioita omassa mielessäsi, vaan tukeuduit ystävääsi ja kerroit tapahtuneesta myös vanhemmillesi. Hyvin tehty!

Jos joku ihminen loukkaa meitä, kannattaa aina sanoa siitä hänelle. Jotkut eivät aina hoksaa, kuinka satuttavat tai loukkaavat toisia ihmisiä. Ajattelen, että erehtyminen on inhimillistä ja jokaiselle on annettava mahdollisuus korjata toimintaansa ja oppia virheistään. Jokainen meistä kuitenkin tekee joskus tahtomattaan tai ajattelemattaan virheitä tai käyttäytyy välillä vähän huonosti.

Oletko siis sanonut Matille, että sinun on vaikea luottaa häneen etkä aina tiedä, mikä on totta ja mikä ei? Minusta voisit hyvin myös sanoa, että sinun ei oikein tee mieli mennä harrastukseen, kun et voi luottaa häneen. Hänelle voi tulla aivan puun takaa, että hänen toimintansa on vaikuttanut sinuun niin paljon.

Jos sinusta tuntuu siltä, ettei hän ota tunteitasi vakavasti, niin siinä tapauksessa ehkä kannattaa vähentää hänen kanssaan viestittelyä. Harrastuksessa on ehkä onneksi muitakin ihmisiä paikalla, joten toivon, että pystyt kuitenkin jatkamaan sitä hänen läsnäolostaan huolimatta. On lisäksi hyvä kuulla, että sinulla on ystäviä, joiden kanssa voit viettää aikaa, vaikka Matin kanssa oleminen vähentyisikin.

Jos asia vielä vaivaa sinua ja haluat jutella siitä lisää, voit aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (numeromme on 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan. Palvelumme ovat auki joka päivä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Voit myös kirjoittaa meille nettikirjeen, johon vastaamme viikon-kahden sisään.

Toivottavasti tilanne selkeytyy eikä jatkossa enää vaivaa sinua niin paljon!

Aurinkoisin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Nuortennetin ylläpidolle asiaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top