Siirry sisältöön
En tiiä

Mulla on ollut masennusta jo todella kauan. Vuodesta 2018 lähtien alkoi menemään todella huonosti, äiti sanoi että jopa 2014 lähtien on ollut mulla masennusta. Nyt olen pitkän, pitkän miettimisen jälkeen tullut sellaiseen päätökseen, että pitäisi ehkä lopettaa elämä pysyvästi. Mun elämä on pelkkää kärsimystä, ja ollut jo kauan. Mulla on jo suunnitelmatkin valmiina, ja aion tehdä niin, että ensi joulu on mun viimeinen joulu. Olen tullut tähän päätökseen pitkän miettimisen jälkeen.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että olet voinut huonosti jo vuosien ajan. En yhtään ihmettele, ettet enää jaksaisi. Ymmärrän hyvin, että ainainen kärsimys ottaa voimille, jos tuntuu siltä, että tilanne ei mene parempaan suuntaan.

Mietin, että saatko apua masennukseesi? Se on sairaus siinä missä muutkin sairaudet ja siihen on olemassa apua. Jos saat apua, mutta olosi ei tunnu helpottavan, niin tietääkö hoitava taho siitä? Ehkä apu ei ole sinulle sopivaa tai et saa sitä tarpeeksi tiiviisti? Tai jos sinulla on jokin lääkitys, niin tietääkö lääkärisi tilanteesi? Hänen kanssaan voi miettiä lääkkeen annostuksen muuttamista tai sen vaihtamista. Joskus täytyy kokeilla tosi montaa eri lääkettä ennen kun sopiva löytyy. Jos sinusta tuntuu, ettet ole samalla aaltopituudella hoitavan työntekijäsi kanssa, siitäkin on hyvä puhua avoimesti ja ottaa selvää, voiko työntekijää vaihtaa.

Toivon sydämestäni, että jaksaisit vielä. Vaikka en tiedä sinusta mitään, niin olen varma, että ihan kaikkia kiviä ei ole vielä käännetty. On toki kurjaa, että sopivaa apua pitää etsiä ja kokeilla aina jotain uutta. Mutta toivon, että jaksat vielä. Uskon, että olet läheisillesi rakas ja hekin toivovat sinulle pelkästään kaikkea hyvää ja olisivat murheen murtamia, jos sinua ei joku päivä enää olisi. Tietävätkö he, kuinka voit? Osaavatko he olla tarpeeksi tukenasi? Onko jotain, mitä heiltä vielä toivoisit? Kerro heillekin, mikä sinua auttaisi kaikkein eniten, myös kaikki ne pienetkin asiat.

Usko siihen, että kun saat oikeanlaista apua, niin olosi alkaa jossain vaiheessa helpottua. Tulee vielä aika, jolloin katsoit näitä vuosia taakse päin ja olet onnellinen, kun jaksoit hakea apua.

Voit aina soittaa meille, jos haluat jutella jonkun kanssa. Vastaamme joka päivä numerossa 116 111, puhelu on maksuton. Lisäksi meillä on joka ilta chat, jossa voi myöskin jutella anonyymisti vaikka joka päivä niin kauan, kun hyvältä tuntuu. Olemme täällä sinuakin varten ja haluamme auttaa sinut näiden aikojen yli. Olet tärkeä!

Sinua ajatellen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Nyt olen tullut tämmöseen päätökseen.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top