Siirry sisältöön
.

Siis mun kaveri on joskus kertonu mulle että sillä on perheongelmia. Sano että niillä on tosi usein riitaa. Sen iskä on kuulemma tosi tarkka aikatauluista, ja se(siis se iskä) huutaa sille esim. jos iltapala ei oo valmiina tasan kello kahdeksalta.
Se mun kaveri kerto että se on ehkä hieman masentunut ja se suuttuu tosi helposti kaikille. Onkohan sillä kaikki hyvin ja mitä mun pitäis tehä? En uskalla sanoo sille mitää kun se saattaa suuttua siitä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ja kiitos viestistäsi. Olet hyvä ystävä, kun olet valmis auttamaan kaveriasi. Huolenne kuulostavat sellaisilta, että olisi hyvä kertoa niistä aikuiselle, esimerkiksi koulukurattorille tai koulupsykologille. He osaavat auttaa ja tarvittaessa ohjata ammattiavun piiriin. Voit ottaa asian puheeksi kaverisi kanssa, vaikkapa kertomalla, että olet huolestunut hänestä ja toivoisit, että hän voisi paremmin. Voit sanoa ääneen haluavasi auttaa, koska ystäväsi on sinulle tärkeä. On vaikea suuttua, kun joku kertoo välittävänsä. Voit myös ehdottaa, että menisitte yhdessä tapaamaan kuraattoria tai psykologia, jos se tuntuisi kaveristasi helpommalta.

Toivotan teille hyviä juttuhetkiä ja rohkeutta avun hakemiseen!

Lämpimin terveisin,

Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Olen huolissani kaveristani

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top