Siirry sisältöön
oon kai yksin

Mä en päässyt viime vuonna lukioon ja hain tänä vuonna uudestaan, mutta masentaa ja stressaa jatkuvasti kun tuntuu etten taaskaan pääse.
Asiaa ei myöskään auta se, että kaikki muut mun ympärillä on päässy sinne mihi halus, ja tuntuu vaan että oon ainoa koko maailmassa joka on ns ”jäänyt muista jälkeen” kun en päässyt ja joudun nyt menemään vuoden myöhässä paitsi jos en taaskaan pääse jolloin menisin jo kaksi vuotta myöhässä.
Olin koko viime vuoden kesän ihan hirveen masentunut ja yritin tappaa itteni tyyliin joka ilta koska halusin vaan sinne kouluun mutten tietenkään päässyt edes varasijoilta.
En tiedä mitä tapahtuu jos en taaskaan pääse, kaipa mä sit oikeasti tapan itteni koska mä en kestä tätä paskaa uudestaan ja sitä tiedottomuutta.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa harmi kuulla, että et päässyt lukioon. Pidetään peukkuja, että tällä kertaa olisi toisin! Kaikki eivät aina pääse haluamaansa paikkaan, mutta uskon, että näiden takaiskujen jälkeen sinullekin löytyy sopiva polku, mitä seurata ja tapaat kivoja ihmisiä, joiden kanssa pääset tekemään mukavia ja kiinnostavia asioita – vaikka ne olisivatkin eri ihmisiä kuin vanhat tuttusi.

Kuulostaa siltä, että otit tosi raskaasti tuon pettymyksen, enkä ihmettele sitä ollenkaan. Monesti teemme mukavia suunnitelmia tulevaisuuteen ja kun ne eivät sitten toteudu, voi mieli olla tosi maassa. Toivottavasti et ollut yksin noiden ajatusten kanssa, vaan sinulla oli tukea lähelläsi. Haethan jatkossakin apua, jos voit huonosti. Jos et ole kirjoilla missään oppilaitoksessa, voit aina varata ajan paikkakuntasi terveyskeskukseen tai olla yhteydessä Nuorten Ohjaamoon, josta saa monenlaista apua ja tukea elämän eri osa-alueisiin myös ilman ajanvarausta.

Onneksi ketään ei jätetä tyhjän päälle, vaan jokaiselle pyritään löytämään joku sopiva paikka. Näissä pohdinnoissa sinuakin on ehkä auttanut opo tai Ohjaamon työntekijät. Vaikka koulupaikkaa ei saakaan, niin onneksi on muita mahdollisuuksia. Myös välivuodesta voi tehdä itselleen mukavan, kun etsii itselleen mukavaa tekemistä niin arkipäiviin kuin myös vapaa-aikaan.

Jos kaipaat juttukumppania, niin olemme täällä sinua varten. Lasten ja nuorten puhelimeen (numeroon 116 111) voit soittaa 25 ikävuoteen asti ja se on auki vuoden jokaisena päivänä eikä soittaminen maksa sinulle mitään. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä chat joka ilta klo 17-20 ja myös nettikirjepalveluun voit kirjoittaa. Olet tärkeä!

Toivon kovasti, että pääset haluamaasi lukioon! Kaikkea hyvää sinulle!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Olenko ainoa jolle tää on tapahtunut?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top